3. dobrodelni tek Hop na grad rekorden po udeležbi in donaciji

3. dobrodelni tek Hop na grad rekorden po udeležbi in donaciji
12.04.2019 AVTOR: Uredništvo, foto: Jaka Zorman

Tretji dobrodelni tek Hop na Grad je tek rekordov. Z največ tekači, skoraj še enkrat več kot lansko leto, največ zbranega denarja in rekordnimi časi proge je ponovno odlično uspel.

Poleg župana, gospoda Zorana Jankovića, ki je že tretjič ustrelil s startno pištolo, sta se teka udeležila tudi minister za zdravje, gospod Aleš Šabeder, ki je z nami na Grad tekel že drugič, ter gospod Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport. Ponovno se je izkazalo, da kadar gre za dobrodelno stvar, celo vreme pomaga. Kljub bolj čemernim vremenskim napovedim za nedeljo ter kljub hladnemu in meglenemu jutru je bilo vreme dejansko idealno za tek, saj ni bilo ne prevroče ne premrzlo, tik pred startom daljših razdalj pa je posijalo sonce.

Teka se je udeležilo 1100 tekačev vseh starosti. Vzdušje na dogodku je bilo zelo živahno in prijetno, za kar sta skrbela Žiga in Uroš z Radia Antena, ki je oddajalo z mesta dogodka. Z njima je pri vodenju letos sodelovala tudi 12-letna Yona. Tekači in njihovi navijači so se sladkali s sladolednimi lučkami La Popsi, Palačinkomat jim je zastonj pekel palačinke, okrepili pa so se lahko tudi s prigrizki, ki so jih priskrbeli iz Kaval Group. Teki so potekali brez večjih zapletov, že najmlajši tekači so ponovno pokazali svojo zagnanost. Zmagovalci na 2- in 6-kilometrskih progah so bili letos rekordno hitri.

Z izkupičkom 19.000 evrov smo izredno zadovoljni, saj nam bo uspelo kupiti celo 2 napravi za merjenje srčno dihalnih funkcij pri dojenčkih, ki bosta olajšali naše delo in ju bomo uporabljali na neonatalnem, pulmološkem in nevrološkem oddelku Pediatrične klinike,« povesta doc. dr. Damjan Osredkar, predstojnik Kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo, in dr. Nina Battelino s Kliničnega oddelka za nefrologijo na Pediatrični kliniki.

Zdravnika nadaljujeta, da brez podpornikov tek ne bi bil mogoč: »Najlepša hvala vsem tekačem, prostovoljcem, generalnemu pokrovitelju, pokroviteljem, medijskim pokroviteljem, voditeljema, podpornikom, ambasadorjem teka, skratka vsem, ki ste pripomogli, da je bil 3. Hop naGrad tako uspešen. Zagotovo pa gre največja zahvala za uspešno izvedbo dogodka našemu glavnemu partnerju in pokrovitelju, Založbi Rokus Klett, brez katere izvedba prireditve v takšni obliki ne bi bila mogoča, nenazadnje pa največje število prostovoljcev prihaja prav iz njihovih vrst.«


Na svidenje naslednje leto!

Doc. dr. Damjan Osredkar, dr. med. (in športnik po srcu), predstojnik Kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani

Značke: Tek
Ključne besede:
Hop na Grad
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ