Na tekmi je izgubil tekaški copat in kljub žuljem zmagal

Na tekmi je izgubil tekaški copat in kljub žuljem zmagal
04.03.2019 AVTOR: K.R., Foto: www.runnersworld.com

Neverjetna zgodba vztrajnega tekača, ki kljub bolečini ni popuščal.

Harvardski tekač Kieran Tuntivate je nastopil na tekmovanju na Ivy League Indoor Championships v Cambridgu, Massachusettsu, kjer je tekmoval na 3-kilometrski progi.

Zgodilo pa se mu je nekaj nepričakovanega: po le 400-ih metrih teka na domačem stadionu mu je sotekmovalec ponesreči stopil na peto in mu s tem skoraj sezul copat. Kieran tako ni mogel teči, zato je copat preprosto odvrgel z noge in tekel dalje – na eno nogo bos. Kieran je povedal, da si je zadal, da bo ostal miren in da bo tekel, dokler bo le lahko. Po dveh kilometrih je bolečino zares začutil, a se ni vdal; vztrajno je tekel dalje in celo zmagal! Tekmo je končal s časom 8:12:72.

Neverjetna zgodba pa se tu še ne zaključi. Na grobem terenu – tekaška proga je bila namreč nedavno prenovljena – si je Kieran poškodoval podplat. Zaradi bosonogega teka po grobi površini si je pridelal rane, hude žulje.

A vztrajni Kieran se je naslednji dan pojavil na startu tekme za 5 kilometrov – in tudi tam zmagal! Kieran je povedal, da si sprva ni mislil, da bi naslednji dan lahko odtekel še 5 kilometrov, tudi njegov trener in sotekmovalci so bili presenečeni nad obsežnostjo žuljev. Nato je Kieran počival. Naslednje jutro se je počutil dobro, zato je najprej preizkusil, kako se počuti stopalo v tekmovalnem tekaškem copatu. Sprva je bilo zelo boleče, ko pa jih je zamenjal za svoje tekaške copate, v katerih je običajno treniral, se je počutil boljše. Odtekel je tekmo na 5 kilometrov in zmagal – s časom 14:25:32.

Povzeto po: Harvard Runner Loses Shoe, Gains Gruesome Injury on Way to Winning Championship 3K, ki je dostopen tukaj

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ