Rekordno: Več kot 2500 nasmejanih in zabavnih tekačev zavzelo Zagreb

Rekordno: Več kot 2500 nasmejanih in zabavnih tekačev zavzelo Zagreb
18.12.2018 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Zagreb Advent Run

V nedeljo, 16. decembra, je potekal Zagreb Advent Run, dobrodelni tek po zagrebških ulicah.

Niso dobrodelni le slovenski tekači, ki so minuli vikend tekli za dober namen v Ljubljani, Domžalah in Novi Gorici, temveč je bilo pestro tudi v Zagrebu. Niti hladno nedeljsko jutro s temperaturami pod ničlo ni preprečilo tekačem in pohodnikom, da bi zavzeli zagrebške ulice. Teklo se je na 5 in 10 kilometrov, tekačem pa so se letos prvič pridružili tudi udeleženci nordijske hoje. 2500 udeležencev iz 29-ih držav si je nadelo modre Božičkove kapice ter zavzelo prelepo okrašene zagrebške ulice. Kapice so bile modre barve, saj modra barva predstavlja borbo proti sladkorni bolezni, prav tako pa je modra barva barva Zagreba. Mnogo tekačev se je odelo v zabavne kostume.

Rekordno število udeležencev

Tek se je odvil 3. leto zapored. Očitno je postal tako priljubljen, da je bilo letos število udeležencev rekordno, kljub temu, da je tek potekal v hladnem vremenu, ki pa ga je ublažilo prijetno vzdušje, saj so dobrodelni tekači prispevali k borbi proti sladkorni bolezni, ki je na Hrvaškem eden izmed glavnih vzrokov smrti. Zbrana sredstva gredo torej kot podpora programom in projektom, ki se borijo proti zmanjšanju te bolezni in torej k boljši preventivi.

Mitja Krevs najhitrejši na 10-kilometski progi

Najhitrejši moški tekač na 5-kilometrski progi je bil Hrvat Goran Grdenić (čas: 16:40), med ženskimi tekmovalkami pa Hrvatica Mate Matošević Hačić (čas 18:28). Slovenec Mitja Krevs je bil najhitrejši na 10-kilometrski progi (čas: 32:23), najhitrejša tekačica pa je bila Srbkinja Biljana Cvijanović (čas 38:54). V nordijski hoji sta bila najhitrejša Francoz Melvin Olawugemi (34:00) ter Hrvatica Sanja Čustović (41:08).

Ostali rezultati: Kliknite TU.

Na prizorišču so imeli vsi udeleženci možnost, da si preverijo nivo sladkorja v krvi ter pregled krvnega tlaka, svetovali pa so jim strokovnjaki na področju gibanja in zdrave prehrane.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ