Tekači na maratonu zavili narobe in zbegano tavali po ulicah

Tekači na maratonu zavili narobe in zbegano tavali po ulicah
24.05.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Utrecht Marathon

Kaos med tekači na maratonu v Utrechtu.

V mestu Utrecht na Nizozemskem se je zgodil zanimiv pripetljaj na maratonu Tek se je namreč za nekatere končal kaotično. 1800 tekačev, ki so želeli preteči 10-kilometrsko progo, je teklo v napačno smer, s tem pa so pretekli dvakratno razdaljo, kot so bili namenjeni. Tekači so potožili, da cilja ni in ni bilo videti. Težava je bila v oznakah; rumene table so bile za maraton, zelene za polmaraton, in modre za 10 kilometrov. In prav v postavitvi slednjih se je morala zgoditi napaka. Po nekaterih podatkih naj bi narobe usmeril tudi usmerjevalec prometa.

Lahkoten 10-kilometrski tek po mestu se je tekačem spremenil v zapleteno uganko. Mnogi so potem pretekli polmaratonsko razdaljo, mnogi so tekli v napačno smer in mnogi so zbegano hodili po ulicah. Dobra novica za nekatere je bila, da so namesto 10 kilometrov pretekli 21 kilometrov, kar je super dosežek, slaba novica pa, da rezultati niso bili objavljeni. Organizatorji so se zaradi zmede namreč odločili, da rezultatov ne bodo objavili, se opravičili ter dogodek obžalovali.

Značke: Tek
Ključne besede:
Utrecht marathon
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ