Tekaški podvigi ujeti s fotografijo in videom

Tekaški podvigi ujeti s fotografijo in videom
06.03.2019 AVTOR: Promocijsko sporočilo
Ko občudujemo fotografije ali video posnetke različnih športnih aktivnosti je vse videti sila preprosto. A fotografiranje ekstremnih športov je disciplina sama po sebi.

Tekači pa veljajo za posebej trd oreh celo za profesionalne fotografe. Zato je tukaj nekaj koristnih nasvetov in pametni telefon, ki vas bodo navdihnili, da svoje ali prijateljeve tekaške podvige ovekovečite na fotografijah in videu.

Tekaški treningi ali tekme so odlična priložnost, da v objektiv ujamete akcijo od blizu. A kot pri marsikaterem drugem delu, je tudi pri športni fotografiji predpriprava osnova, vztrajnost pa razlog za uspeh.

Načrtovanje pred treningom ali tekmo

  • Najprej preglejte čim več primerov fotografij tekačev. Ker so v medijih objavljene le res dobre fotografije, preglejte revije in spletne strani, da se ugotovite kateri so najboljši kadri oz. trenutki, ko je tekač ujet v objektiv.
  • Če je možno, preglejte vsaj del tekaške proge in poiščite najboljšo ozadje in kot iz katerega boste fotografirali. Predlog: poskusite najti kraj na začetku in pri ciljni liniji, kot tudi prostor med samo tekmo, ker bodo tekači (če jih bo več) tekli nekoliko oddaljeni drug od drugega in ne v strnjeni skupini.
  • Kolo bo zaradi morebitnega prometa in gneče tekačev najboljši način za premikanje po poti.

Prvi pametni telefon z akcijsko kamero

Ste ob prebranem dobili skomine in bi se radi čim prej preizkusili v fotografiranju športnih podvigov? Potem je vse kar še potrebujete pametni telefon znamke Crosscall. Da bi vam ponudili popolno foto in video izkušnjo brez kompromisov, so pri Crosscallu namreč ustvarili TREKKER-X4: prvi pametni telefon z vključeno akcijsko kamero. Ta tehnološki podvig v obliki pametnega telefona brez primere, je zasnovan tako, da uteleša tri odlične značilnosti blagovne znamke Crosscall: odporen in vzdržljiv mobilni telefone z odlično življenjsko dobo baterije.

Odpornost ustvarjena za intenzivne podvige

TREKKER-X4 je trenutno najbolj odporni pametni telefon, ki ga je Crosscall kdaj ustvaril. Certifikat IP68, lahko vzdrži potopitev v globini 2m za eno uro in ima 4400 mAh baterijo, ki vas bo spremljala tudi na vaših daljših izletih ter vam omogočala snemanje vsakega pomembnega trenutka. TREKKER-X4 je certificiran kot ameriški vojaški odporni standard MIL-STD 810G in je sposoben prenesti izpostavitve ekstremnim temperaturam. Opremljen z dvojno lupino TPU, ki absorbira udarce, je odporen tudi pri padcu višine na beton ter vzdrži udarce in praske. Z lahkoto ga boste držali v eni roki, saj je njegova debelina samo 12,8 mm.
Zabeležite svoje dosežke v vsej njihovi intenzivnosti

Meja med akcijsko kamero in pametnim telefonom še nikoli ni bila tako tanka. Dejansko vam TREKKER-X4ponuja vse, kar pričakujete od najboljših akcijskih kamer. Zahvaljujoč funkciji Hyperstab®, ki analizira podatke za kompenzacijo gibov in vibracij, s čimer odpravlja nepotrebna gibanja telefona, lahko posnamete tudi svoje najbolj ekstremne izkušnje na prostem.

Dashcam pa vam omogoča zapisovanje preteklih dejanj. Ko aktivirate ta način, telefon neprestano snema in vam omogoča shranjevanje zadnjih 30, 60 ali 90 sekund, tako da si lahko ogledate in shranite tiste redke in nepričakovane trenutke, ki bi brez te funkcije bili izgubljeni. Uporabite funkcije Dynamic, Slow-motion, Time-Lapse in Live Streaming, da podoživite intenzivnost svojih dogodivščin na prostem s prijatelji in družino.Nekaj namigov glede tehnike fotografiranja

Poskusite tekača fotografirati v trenutku, ko doseže popoln korak. Tako boste ustvarili vtis, da teče hitro.

Pojdite daleč pred skupino tekačev in počakajte na pravi trenutek, da ujamete čim več dobrih skupinskih fotografij. Pustite tekače, da tečejo mimo vas in pridejo v fotookvir, nato pa pritiskajte sprožilec.

Ne pozabite, razen nekaterih najhitrejših, bo večina rekreativnih tekačev na fotografijah izgledala, kot da skoraj hodijo. V takšnih primerih lahko gibanje prikažete z lasmi, ki plapolajo v vetru in ženskimi dolgimi lasmi ujetimi v poskakujoči čop.

Razmislite o različnih kotih fotografije. Če se le da, pojdite visoko nad tekaško progo ali pod njo.

Za piko na i – ustvarjalnost

Ne bojte se biti ustvarjalni v svojih posnetkih. Vaš glavni cilj naj bo ujeti kar največ tekačeve energije. To dosežete tako, da izostreno prikažete tekača tako, kot da ga meje okvirja fotografije ne morejo zadrževati. Drug ustvarjalni učinek je zabrisan oz. zamegljen del posnetka. Najboljši način, da obdržite učinek zamrznjenega trenutka teka, je povečanje zamegljenosti ozadja. In tudi, če prvi poizkusi ne bodo uspešni, vedite, da je športna fotografija umetnost, ki zahteva prakso. Z malo vztrajnosti in vaje, bo uspelo tudi vam.Enostavno urejanje in deljenje vaših podvigov

Z uporabo aplikacije X-CAM, ki sledi zasnovi medijske galerije, lahko preprosto in hitro uredite vse fotografije in opravite hitro in enostavno video montažo. Ta aplikacija namreč omogoča dostop do vseh vaših fotografij in videoposnetkov, ki jih je mogoče zlahka sestaviti prek vgrajenega vmesnika aplikacije.

Ste doživeli nekaj neverjetnega? Zahvaljujoč funkciji za prenos v živo, lahko to delite s prijatelji takoj. Z uporabo X-CAM-a lahko namreč video posnetke in fotografije delite neposredno na družabna omrežja. Če pa po zadnjem spustu po smučišču sedite na sedežnici, lahko z aplikacijo dodate filtre, prekrivate videoposnetke in na družabnih omrežjih objavite svoj X-STORY.

V družbi telefona Trekker-X4 boste tako vsak trenutek na prostem doživeli stoodstotno. Želite vedeti več o tem neverjetnem pametnem telefonu TREKKER-X4? Vse dodatne informacije dobite tukaj.

Značke: Tek
Ključne besede: TREKKER-X4, CROSSCALL, mobilni telefon
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ