Prireditve - Dobrodelni trail tek in pohod na Piramido »Nemogoče je samo beseda«

Dobrodelni trail tek in pohod na Piramido »Nemogoče je samo beseda«
Datum prireditve
01.06.2019
Organizator
Ultra Robert, Robert Kereži
Kontaktna oseba
Telefon
Email
robert.kerezi@gmail.com
Cena ob predprijavi
10.00 €
Štartnina na dan prireditve
15.00 €
Opis dogodka

Start in cilj vseh treh poti bosta pred paviljonom v Mestnem parku Maribor. Trail teka (rdeča in zelena pot) bomo pričeli ob 9:30, pohod na Piramido (modra pot) pa ob 10:00. Prireditev bo ob vsakem vremenu.

Tekače s predprijavo in plačilom startnine na spletu do 27. maja 2019 (startnina v predprijavi znaša 10 eur za odrasle in 5 eur za rojene po letu 2001) naprošamo, da se oglasijo na dan prireditve, 1. junija 2019, med 8:00 in 9:00 uro v INFO šotoru, kjer bodo podpisali IZJAVO in prevzeli startni paket. Brez startne številke in podpisane izjave ne bo možno sodelovati na prireditvi. Paket bo vseboval številko, bon za kosilo in Dechatlonovo tekaško majico z napisom: »Nemogoče je samo beseda«. Na poteh bodo tudi okrepčevalne postaje z napitki in prigrizki. Tekači, ki se bodo prijavili in plačali startnino na dan prireditve, lahko to storijo v šotoru PRIJAVE med 8:00 in 9:00 uro (15 eur za odrasle in 10 eur za rojene po letu 2001).

Trail teka (rdeča in zelena pot) sta lahka do srednje zahtevna in namenjena rekreativnim, amaterskim pa tudi tekmovalnim športnikom. Potekata pretežno po gozdnih poteh, zato priporočamo tekaške copate namenjene teku v naravi. Označeni bosta z barvo imena poti in puščicami, ki bodo nakazovale smer. Na pomembnejših odcepih bodo stali redarji, ki bodo tekače usmerjali. Na obeh poteh bodo tudi kontrolne točke. Kljub temu, da ne bo časovnih zapor, saj prireditev ni tekmovalnega značaja, bomo udeležencem merili čas.

V ciljnem prostoru se boste v šotoru GARDEROBA lahko preoblekli, zato priporočamo, da vzamete s seboj rezervna oblačila in obutev. Tušev žal ne bo, zato imejte s seboj še vlažilne robčke in brisačke. Po opravljeni prijavi in podpisu izjave jih boste namreč lahko odnesli v šotor OPREMA in jih ob zaključku teka tam tudi prevzeli.

Uporaba palic na trail tekih in pohodu je dovoljena, vendar zaradi nezahtevnosti terena po mnenju organizatorja niso potrebne.

OPIS POTI
RDEČA pot, razteza se na 16-tih kilometrih in 556 višinskih metrih, je namenjena izkušenejšim trail tekačem, ki iščejo dober trening ali izziv. Slikovita in razgibana trasa poteka večinoma po ozkih gozdnih poteh in nekdanjih vlakah, slaba dva kilometra pa tudi po makadamskih cestah. Že takoj po startu se strmo vzpne po priljubljeni sprehajalni poti na Piramido, ki je med najpomembnejšimi zgodovinskimi simboli Maribora. Na tem 386 m visokem griču nad mestom, imenovanem tudi Grajski hrib (Schlossberg), so na začetku 12. stoletja postavili mejni grad kot središče Podravske marke (Marchburch), po katerem se je kasneje poimenovala naselbina pod njim. Danes na vrhu stoji kapelica pri kateri se bodo tekači ob glasnem zvonjenju usmerili navzdol in na odcepu desno ostro zavili v gozd. Tam jih čaka dober kilometer razgibane gozdne poti, prepredene s koreninami stoletnih dreves, nato pa kratek vzpon po makadamski cesti, kjer se po treh in pol kilometrih tekači, ki so izbrali krajšo, 7 kilometrsko ZELENO pot, odcepijo levo.

»Rdeči« nadaljujejo po gozdnem grebenu, ki jih bo pripeljal na priljubljeno pohodniško pot na bližnji, 596 metrov visok hrib, Sveti Urban. Cerkev z istim imenom bodo tekači zagledali po dobrih 5 kilometrih teka, ko bodo iz gozda prišli na planoto, kjer jih bo čakala tudi prva okrepčevalna postaja. Makadamska cesta nato zavije levo navzdol in v gozd, kjer sledi nekaj težavnejših kilometrov, saj se gozdna pot nenehno dviga in spušča vse do zaključnega strmega vzpona na gozdni meji s starim sadovnjakom. Na vrhu sledi spust v naselje Rošpoh mimo Dajčmanove kapelice in še en pretežno strm vzpon proti grebenu Vinarje. Ozka, pretežno ravninska potka med nasadi sadovnjaka in ob ograji, bo tekače kmalu zapeljala v gozd, iz katerega se bodo po slabem kilometru in pol vijugasto spustili po makadamski poti, ki se v zadnjih 200 metrih zaključi v asfalt, nato pa, na najbolj strmem delu, ki ga bodo le redki uspeli preteči v celoti, zavije levo v gozd. Na srečo ni predolg, zaključi pa se na delu makadamske poti, ki so jo že pretekli, vendar v obratni smeri. Po njej sledi kratek spust ter zavoj v desno, kjer se rdeča pot ponovno spoji z zeleno, do druge okrepčevalne postaje na 13 kilometru in vse tja do cilja (opis zadnjega dela poti- glej ZELENA pot- drugi del).

ZELENA pot je primerna za tekače, ki so se šele pred kratkim začeli spogledovati s tekom v naravi, pa tudi za tiste, ki bi radi naredili dober, hiter in kratek trening. Dolga je 7 kilometrov in na njej je treba premagati slabih 300 višinskih metrov. (opis prvega dela poti- glej Rdeča pot-prvi del).

Po levem zavoju kmalu sledi še en zavoj v levo iz makadama na gozdno pot, ki se počasi dviga. Na vrhu bo prva okrepčevalna postaja za »zelene« in druga za »rdeče« tekmovalce. Takoj zatem sledi strm in tehnično zahteven krajši spust, ki se po slabem kilometru zaključi v valovit iztek na makadamsko cesto. Iz nje bodo tekači zavili levo, smer Piramida, in takoj spet desno ob vinogradih, ki jih loči ograja. Po slabem kilometru razgibanega spusta bodo pritekli do ribnika, ob katerem se bodo usmerili navzgor in zavili desno mimo velikega športnega montažnega šotora MP zone ter za njim ponovno zavili levo v gozd. Sledi še rahel vzpon in desni zavoj ter spust k zadnjemu od treh ribnikov Mariborskega mestnega parka. Po polkrožnem zavoju okoli njega se proga še zadnjič povzpne po gozdni poti do desnega odcepa na makadam, kjer sledi samo še spust do cilja.

MODRA pot je namenjena pohodnikom in poteka po priljubljeni sprehajalni poti na Piramido. Po doseženi najvišji točki, pri kapelici se bodo pohodniki spustili nazaj do razcepišča in pot nadaljevali po severozahodnem delu Piramide do asfalta in v cilj. Tisti, ki bodo želeli, lahko pot krožno večkrat prehodijo, saj bomo na kapelici preštevali skupne vzpone in jih s pomočjo sponzorjev in donatorjev »pretvorili« v denarno valuto.

VSE UDELEŽENCE OPOZARJAMO, NAJ BODO OB SPUSTU PRI PREHOD NA ASFALTIRANO CESTO, KLJUB DELNI ZAPORI, ŠE POSEBEJ PREVIDNI!!!

PRIJAVA NA TRAIL TEK ( 7 KM ALI 16 KM) ALI POHOD NA PIRAMIDO
Prijavni obrazec lahko izpolni le odrasla oseba. Za otroka, ki še ni dopolnil 18 let, prijavo izpolnijo starši ali skrbniki. V tem primeru, prosimo, da vnesete otrokove podatke. Po oddani prijavi prejmete obvestilo.

Šele po nakazilu startnine na spodnji račun, je postopek uspešno zaključen, račun prejmete po e-pošti. Če potrebujete original, prosim sporočite, da vam ga pošljemo po pošti. Vsa navodila, kje in kako prevzamete štartno številko, bodo objavljena na naši spletni strani, prejmete pa jih tudi po e-pošti. Ob prevzemu boste podpisali še spodnjo IZJAVO. Za otroka, ki ni dopolnil 18 let, bo izjavo podpisal starš ali skrbnik.

Če ste pohodnik je prireditve za vas brezplačna. Vaše predprijave zbiramo zgolj zaradi naročila spominskih majic in obrokov v ciljnem prostoru. Zato vas prosimo, da tudi vi ustrezno izpolnite zahtevane podatke.

Startnina in dobrodelni prispevki
Startnina za trail tek (7 km ali 16 km) znaša za odrasle 10 €, za otroke 5 €. Ugodnejše spletne prijave z zgornjim obrazcem in plačilom po nakazilu bodo odprte do vključno ponedeljka, 27.5.2019. Po tem datumu bo startnina za odrasle znašala 15 €, za otroke 10 €. V startnini DDV ni obračunan po 12. točki 42. člena ZDDV-1.

PROSTOVOLJNI PRISPEVKI
Če lahko prispevate več, je vaša pomoč seveda zelo dobrodošla. Tudi tisti, ki ne želite teči, lahko pomagate po svojih najboljših močeh z dobrodelnimi prispevki. Najlepša hvala za podporo!

Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ