Prireditve - Pohorje Ultra Trail 2019

Pohorje Ultra Trail 2019
Datum prireditve
24.08.2019
Organizator
Društvo Aktivni
Stran organizatorja
Kontaktna oseba
Telefon
Email
maratonpohorje@gmail.com
Cena ob predprijavi
30.00 €
Štartnina na dan prireditve
38.00 €
Opis dogodka

Pohorje Ultra Trail je športno humanitarna trail tekaška prireditev z osrednjim prostorom dogajanja v Športnem parku Ruše (Šolska ulica 16, Ruše).

V okviru prireditve smo za udeležence pripravili štiri različno zahtevne trase za trail tek po čudovitih pohorskih poteh in stezah, otroške trail teke za tri različne starostne kategorije.

V skladu z določili Združenja za gorski tek pri Atletski zvezi Slovenije, bo udeležba na trasi Pohorje Ultra Trail – 53K za vse udeležence, državljane Republike Slovenije, štela za prvo državno prvenstvo Slovenije v trail teku.

POHORJE ULTRA TRAIL – 85K:
Dolžina: 85,6 km
Višinska razlika: +3.670 m | -3.670 m
Start: sobota, 24. avgust 2019, ob 4.00 v Športnem parku Ruše
Časovni limit: 22 ur
ITRA: 4 točke

POHORJE ULTRA TRAIL – 53K:
Dolžina: 53,7 km
Višinska razlika: +2.720 m | -2.720 m
Start: sobota, 24. avgust 2019, ob 8.00 v Športnem parku Ruše
Časovni limit: 16 ur
ITRA: 3 točke

Prireditev šteje za prvo državno prvenstvo Slovenije v trail teku.

POHORJE ULTRA TRAIL – 35K:
Dolžina: 35,8 km
Višinska razlika: +1.570 m | -1.650 m
Start: sobota, 24. avgust 2019, ob 10.00, Slovenska Bistrica. Zagotovljen je avtobusni prevoz izpred prireditvenega prostora v Rušah ob 8.15.
Časovni limit: 11 ur
ITRA: 2 točki

POHORJE ULTRA TRAIL – 17K:
Dolžina: 16,6 km
Višinska razlika: +700 m | -700 m
Start: sobota, 24. avgust 2019, ob 10.00 v Športnem parku Ruše
Časovni limit: 5 ur

OTROŠKI TEKI:
Start tekov: sobota, 24. avgusta 2019, ob 10.30 v Rušah

POGOJI ZA UDELEŽBO

Vsak udeleženec tekmuje na lastno odgovornost.

Tekači morajo imeti predhodne izkušnje v tekih po neurejenih poteh, biti morajo primerno fizično in psihično pripravljeni.

Prireditev je odprta za moške in ženske, ki so se rodili 2001 in prej, za člane in nečlane klubov. Udeleženci, rojeni 2002 in 2003 lahko tekmujejo samo s pisnim privoljenjem staršev ali skrbnikov in le na trasi Pohorje Ultra Trail 17K.

Udeleženci morajo biti pripravljeni na samostojno reševanje težav, ki se lahko pojavijo pri tovrstnih aktivnostih, predvsem na premagovanje klimatskih razmer (vročina, višinska razlika, noč, megla, veter, dež).

Znati morajo sami premagati težave, ki nastanejo zaradi utrujenosti, manjših prebavnih in želodčnih težav ter fizičnih in psihičnih naporov med tekmovanjem.

Tekmovalci se morajo popolnoma zavedati, da vloga organizatorja ni reševanje omenjenih težav in je varnost na tekmovanju odvisna od posameznega tekmovalca.

Vsak tekmovalec pred udeležbo potrdi izjavo, da pozna in se zaveda vseh pravil tekmovanja in se z njimi strinja. Prav tako se obvezuje, da bo spoštoval etično listino dogodka, ki je na voljo na tej povezavi pohorjeultratrail.si/ethical-charter.

Tekmovanje bo v vsakem vremenu. Izjema so samo situacije, ko je lahko ogrožena varnost udeležencev (izjemno neurje ipd.). V tem primeru o alternativni varianti proge ali celo odpovedi odloča organizator prireditve.

Trasa bo dobro označena (trakovi, tablice, zastavice, talne oznake …). Na ključnih mestih bodo tudi prostovoljci, ki bodo pomagali pri usmerjanju tekačev.

Vsi tekmovalci se morajo držati označene predvidene poti. Kakršnokoli iskanje in uporaba bližnjic ter tek izven poti se kaznujejo s takojšnjo diskvalifikacijo. Če več kot 200 m ne vidite nobene oznake, se vrnite do zadnje oznake in ponovno preglejte možnosti nadaljevanja.

Če so oznake izrazito pomanjkljive, ali jih ni, to sporočite na najbližji kontrolni točki oziroma pokličite na telefon organizatorja na vaši startni številki.

Priporočamo uporabo GPS sledi.

Tekmovalec lahko prostovoljno odstopi od tekme na kontrolnih točkah. Svoj odstop mora nemudoma sporočiti organizatorju (kontakt na startni številki).

Pred udeležbo na tekmovanju naj vsak udeleženec predhodno preizkusi svojo realno sposobnost delne samooskrbe na razdaljah in v pogojih kot bodo na tekmovanju.

DELNA SAMOOSKRBA

Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ