Prireditve - Tečem, da pomagam - Tek v Lipici 2019

Tečem, da pomagam - Tek v Lipici 2019
Datum prireditve
12.05.2019
Organizator
Lions klub Sežana v sodelovanju z Lions klubi primorske cone
Stran organizatorja
Kontaktna oseba
Telefon
Email
events@protime.si
Cena ob predprijavi
20.00 €
Štartnina na dan prireditve
20.00 €
Opis dogodka

TEK V LIPICI 2019
ORGANIZATOR / IZVAJALEC:
Lions klubi Primorske cone v sodelovanju s Kobilarno Lipica in družbo Protim.e d.o.o.
AMBASADORKA TEKA:
Helena Javornik; evropska prvakinja v krosu, večkratna olimpijka in nosilka državnih rekordov Slovenije na razdaljah vse od 3.000 m do maratona.

DATUM:
Nedelja, 12. maj 2019 (start teka na 5 km, 10 km in štafet ob 10h; ozaveščanje videčih o življenju slepih in slabovidnih ob 13h)

TEKMOVALNE RAZDALJE:
Tek na 5 km
Tek na 10 km
Štafetni tek na 10 km (trije tekači v štafeti)
Nordijska hoja

POLIGON ZA OZAVEŠČANJE VIDEČIH:
Ozaveščanje videčih o življenju slepih in slabovidnih.

TRASA TEKMOVALNIH RAZDALJ:
Atraktivna in slikovita trasa je speljana po posestvu Kobilarne Lipica in je uradno izmerjena po IAAF/AIMS metodi meritve prog cestnih tekov! Start tekov je v bližini glavnega vhoda, na posestvu znotraj kobilarne. Trasa se nato nadaljuje cca. 1100 m po konjeniški stezi, kjer proga zavije skozi vrata v ograji ostro levo na asfaltirano dostopno cesto do Kobilarne iz smeri Divače, nato pa po njej vzporedno s stezo na notranji strani ograje. Proga nato prečka dostopno cesto iz smeri Sežane in nadaljuje mimo golf igrišča in ob kompleksu zgradb obrne nazaj proti jugu, skozi rampo vstopi na območje kobilarne ter po drevoredu v smeri JV. Pred koncem drevoreda zavije levo in po kratkem prečenju še enkrat levo po drevoredu nazaj proti osrčju kobilarne. Ponovno zavije levo ter ob živi meji maneže v smeri urinega kazalca na Z strani doseže cilj. Za 10 km je potrebno premagati še en enak krog. Približno slaba polovica kroga poteka po travi in pesku, druga dobra polovica je asfalta. Start in cilj je na nadmorski višini 394 m, proga je valovita, največja višina je na cca 1,1 km kroga (pri obratu) in sicer 412 m, najnižja točka je na cca 3,3 km kroga – 383 m (glej višinski profil). Za tek je na razpolago celotna širina ceste oz. stez za konje in v celoti poteka po za promet in ostale dejavnosti zaprti in varovani progi. Na vseh pomembnih ali kakorkoli nevarnih odsekih bodo tekače usmerjali redarji ob progi oz. bo proga zaščitena z ograjo in označevalnimi trakov

NA 5, 10KM in TEK ŠTAFET na 10 km SE PRIJAVITE Z VPLAČILOM PROSTOVOLJNEGA PRISPEVKA:
Tek v Lipici je dobrodelna prireditev v okviru vseslovenske akcije Lions klubov Tečem, da pomagam. Prireditev organizirajo lions klubi Primorske cone (LK Sežana, LK Portorož Zarja, LK Ankaran Istra, LK Izola Isola, LK Koper Capodistria, LK Koper Obala, LK Postojna Proteus). S prijavo na tek bomo Lions klubi Primorske cone v Lipici zbirali prostovoljne prispevke za donacijo sredstev ranljivi skupini, ki jo bomo določili v času priprav na dobrodelni dogodek. Predstavnike ranljive skupine bomo povabili na dogodek, hkrati pa bomo ob zaključku dogodka predstavili višino zbranih humanitarnih sredstev. Vljudno Vas prosimo, da po svojih močeh prispevate k organizaciji dobrodelne prireditve in pomoči osebam, ki so pomoči potrebne.

Priporočena višina prispevka je 20,00 EUR za posameznike in 60,00 EUR za štafeto.
Vsak prijavljen tekač-ica bo prejel-a:
- štartno številko s čipom za enkratno uporabo;
- vstopnico v kobilarno
- spominsko majico;
- enolončnico, »Primorsko joto«;
- kozarec domačega piva Mahnič;
- kupone s popusti za oglede turističnih znamenitosti na Krasu.

PLAČILO DOBRODELNEGA PRISPEVKA:
Vplačilo prostovoljnih prispevkov se izvede na TRR Lions kluba Sežana, Lipica 5, 6210 Sežana: SI56 1010 0003 4953 363 (BANKA KOPER) preko spletne banke, z UPN obrazcem (plačilnim nalogom - »položnico«). Namen plačila: “ime in priimek” (prijavljenega tekača/ice) - prispevek za tek Prostovoljne prispevke bomo zbirali poleg prispevkov preko prijav tekačev-ic tudi na na prizorišču dogodka s prijavami tekačev-ic na dan prireditve in na sami prireditvi, kjer bodo donacijska sredstva lahko preko srečelova prispevali tudi ostali obiskovalci dogodka. V kolikor se dogodka ne boste imeli priložnosti udeležiti in bi želeli prispevati svoj delež za pomoč ranljivi skupini lahko nakažete vašo donacijo na tekoči račun Lions kluba,in sicer na TRR Lions kluba Sežana, Lipica 5, 6210 Sežana: SI56 1010 0003 4953 363. Namen plačila: “dobrodelni prispevek” - prispevek za tek. Vplačanih prostovoljnih prispevkov se ob morebitnem nenastopu ne vrača.

PRIJAVE:
Prijave so možne v spletni prijavnici na www.tekvlipici.si do srede 08. maja 2019 do 12h ter na dan teka od 8h do 9.30h v prijavnem šotoru.

PREVZEM ŠTARTNIH ŠTEVILK:
V nedeljo, 12. 05. 2018 od 7.30h dalje v prijavnici na štartu teka.

NAGRADE:
Pokali, medalje za najboljše v absolutni razvrstitvi na 5 in 10km in razvrstitvi štafet. Podelitev nagrad in priznanj najboljšim sledi po prihodu tekmovalcev v cilj, predvidoma ob 12.00 h.

ZDRAVSTVENO VARSTVO:
Vsakdo tekmuje na lastno odgovornost. Na cilju teka bo zagotovljena dežurna zdravstvena služba z vozilom nujne medicinske pomoči.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV:

Organizator zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni za namen prijave, obveščanja o poteku prijave in pošiljanja informacij v povezavi s tekom. V primeru težav oziroma nejasnosti pri prijavi, si organizator pridržuje pravico do stika s prijavljenim prek sredstev komunikacij na daljavo. S prijavo na tek udeleženec potrjuje resničnost podatkov, zapisanih v prijavi. Izjavlja, da je zdrav/-a, vsestransko pripravljen/-a za aktivno udeležbo in zdravniško pregledan/-a. Upošteval/-a bo vsa navodila organizatorja in sodeloval/-a na lastno odgovornost. Potrjuje pristanek na tveganja v zvezi z udeležbo na Teku v Lipici in zato do organizatorja ne bo uveljavljal/-a nikakršnih odškodninskih zahtevkov. Soglaša, da lahko organizatorji prireditve objavijo podatke, fotografije, posnetke prijaviteljev v sredstvih javnega obveščanja, ne da bi v zameno zahtevali kakršno koli povračilo. Z udeležbo lahko organizator navedene osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah in jih uporablja za statistične obdelave. Organizator bo osebne podatke udeleženca uporabljal in shranjeval skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 do 113/2005) ter Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Navedene osebne podatke lahko organizator hrani in obdeluje neomejeno oziroma do preklica pisne privolitve udeleženca. Udeležencu pripadajo vse pravice skladno z zakonom o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 20/1998 do 114/2006).

INFORMACIJE:
spletna stran: www.tekvlipici.si
e-pošta: info@protime.si
kont. številka: 041 391 075 (Drago Kreš) , 031 379 122 (Domen Žnidarič)

Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ