Prireditve - Tek zdravja

Tek zdravja
Datum prireditve
07.04.2019
Organizator
Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor
Kontaktna oseba
Telefon
Email
info@zd-mb.si
Cena ob predprijavi
6.00 €
Štartnina na dan prireditve
6.00 €
Opis dogodka

Dan dogodka je izbran 7. 4. 2019, saj je tega dne tudi svetovni dan zdravja in želimo z aktivnostmi ozaveščanja prebivalstva
na zdrav življenjski slog tega dne še posebej le-to podkrepiti z osrednjim delom dogodka, to je s tekom zdravja.
V tem času se namreč poslavlja zimski čas, pričenjajo se aktivnosti na prostem in s tekom zdravja želimo spodbuditi gibanje na prostem, rekreativni tek pa je zaradi svojih značilnosti dostopen široki množici ljudi, med katere prav gotovo sodi preprosta in zaradi tega tudi cenovno ugodna oprema. Nekateri pač za pričetek gibanja potrebujejo določeno spodbudo!

Poslanstvo Zdravstvenega doma Maribor je tako prek ambulant družinske medicine, Centra za krepitev zdravja in drugih členov našega zavoda, motivirati paciente in splošno populacijo nasploh, za krepitev zdravja prek izvajanja aktivnosti za preprečevanje kroničnih nenalezljivih bolezni.

Telesna aktivnost, tudi v obliki teka, je že dolga leta znana kot dejavnik, ki pomembno prispeva k preprečevanju zgoraj omenjenih bolezni.

Spodbuja delovanje srčno-žilnega sistema in ga s tem krepi, krepi tarčne organe (srce, možgani, ledvice), krepi imunski sistem in pomembno vpliva ne le na preprečevanje nastanka oziroma na skrajšanje trajanja okužb, temveč tudi na boljši imunski suport v smislu preprečevanja nastanka rakastih obolenj.

Krepi delovanje črevesnega delovanja, peristaltike, in tako izboljšuje prebavo. Krepi dihalni sistem in spodbuja vzorce pravilnega dihanja, ki nenazadnje vplivajo tudi na usklajeno delovanje centralnega živčnega sistema, hormonskega sistema in ponovno imunskega in srčno-žilnega sistema.

Start otroških tekov: 9.30
Start teka specializant in teka specialist: 10.00
Start in cilj: Glavni trg Maribor
Startnina: 6,00 EUR
Startnina – otroških tekov: brezplačno

Trasa teka specializant je dolga 4,37 kilometra.
Start je na Glavnem trgu v Mariboru, čez Stari most, po Rušški cesti do Korošškega mostu kjer prečkamo reko Dravo, po Gosposvetski cesti ter po Prežžihovi ulici in po Korošški cesti v cilj na Glavnem trgu.

Trasa je namenjena predvsem tistim, ki se žželijo tekašško aktivirati in v prvem delu trasa ponuja lep pogled na staro mestno jedro.

Trasa teka specialist je dolga 10,10 kilometra.
Start je na Glavnem trgu v Mariboru, čez Stari most, po Rušški cesti do Srednje Lesarske ššole, nato po skozi gozd do Hidroelektrarne, kjer prečkamo reko Dravo, čez Huzarski skok in po sprehajalni poti ob Dravi ter po ulici Ob bregu preko Ribišške ulice na Korošško cesto in v cilj na Glavnem trgu.

Trasa je namenjena bolje pripravljenim tekačem in v prvem delu trase ponuja lep pogled na staro mestno jedro,
nato prečkanje Drave preko Hidroelektrarne (kar je dožživetje zase), v drugem delu pa vključuje najbolj priljubljeno mestno tekaško pot ob Dravi. Predvideno trajanje aktivnosti je med 40 minutami (odlično pripravljeni) in 90 minutami (rekreativni tekači). Predvideno trajanje teka je med 18 minutami (bolje pripravljeni) in 50 minutami (rekreativci-začetniki).

Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ