Tekli smo - Asics DynaFlyte 2

Asics DynaFlyte 2
04.04.2019 AVTOR: Urban Praprotnik, Foto: Tit Košir

Pravi, ultralahki, minimalistični tekmovalni copati so namenjeni le najhitrejšim, profesionalnim tekačem, ki športni pripravi posvetijo vse dni v letu.

Za rekreativni tekmovalni tek niso najbolj smiselni, a brez skrbi: pripravili smo nabor nekoliko lažjih in bolj odzivnih modelov, ki bi jih lahko uvrstili tudi v razred klasičnih copatov.

Za rekreativne tekače, ki se spogledujejo z boljšimi časi, je smiselno, da za podvig svojega življenja izberejo nekoliko lažjo obutev, ki je obenem zaradi drugačne strukture srednjega podplata pri odrivu tudi bolj odzivna. Takšna obutev je primerna za tekače, ki želijo teči maraton pod 3 urami in 15 minutami ali polmaraton v času pod uro in pol. Vseeno so izbrani modeli kar udobni in zahvaljujoč ojačitvam v zgornjem delu, opetniku in srednjem stopalu tudi relativno stabilni.


Asics DynaFlyte 2

V sprednjem delu so nekoliko ožji, zato so primernejši za tekače z ožjim do srednje širokim stopalom. Zgornji del je precej stabilen in zračen. Opetnik je srednje visok in čvrst. Pod stopalnim lokom ni dodatne opore, zato bo všeč nevtralnim tekačem z zmernim nagibanjem stopala in gležnja navznoter. Podplat je vzdolžno dokaj tog, torej manj upogljiv.

Značke: Preizkus copat
Ključne besede:
ASICS
Specifikacije

Asics DynaFlyte 2

159,99 EUR, www.intersport.si

Teža (44): 282 g, moški

Teža (39): 224 g, ženski

Višina pete: 25 mm

Višina prstov: 17 mm

Padec peta–prsti: 8 mm

Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ