Tekli smo - Salomon Sonic RA PRO

Salomon Sonic RA PRO
04.04.2019 AVTOR: Urban Praprotnik, Foto: Tit Košir

Pravi, ultralahki, minimalistični tekmovalni copati so namenjeni le najhitrejšim, profesionalnim tekačem, ki športni pripravi posvetijo vse dni v letu.

Za rekreativni tekmovalni tek niso najbolj smiselni, a brez skrbi: pripravili smo nabor nekoliko lažjih in bolj odzivnih modelov, ki bi jih lahko uvrstili tudi v razred klasičnih copatov.

Za rekreativne tekače, ki se spogledujejo z boljšimi časi, je smiselno, da za podvig svojega življenja izberejo nekoliko lažjo obutev, ki je obenem zaradi drugačne strukture srednjega podplata pri odrivu tudi bolj odzivna. Takšna obutev je primerna za tekače, ki želijo teči maraton pod 3 urami in 15 minutami ali polmaraton v času pod uro in pol. Vseeno so izbrani modeli kar udobni in zahvaljujoč ojačitvam v zgornjem delu, opetniku in srednjem stopalu tudi relativno stabilni.


Salomon Sonic RA PRO

V primerjavi z modelom Sonic RA so za razred trši in nekoliko lažji. V sprednjem delu so precej ozki, zato naj po njih posežejo tekači z ožjim do srednje širokim stopalom. Zgornji del je zračen in trpežen. Imajo zanimiv opetnik, ki z nekoliko debelejšimi blazinicami v sredini dobro učvrsti gleženj, zato je lahko zgornji del opetnika tanjši in tudi nižji.

Značke: Preizkus copat
Ključne besede:
Salomon
Specifikacije

Salomon Sonic RA PRO

139,99 EUR, www.intersport.si

Teža (44): 235 g, moški

Teža (39): 206 g, ženski

Višina pete: 24 mm

Višina prstov: 18 mm

Padec peta–prsti: 6 mm

Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ