Tekli smo - Saucony Kinvara 9

Saucony Kinvara 9
04.04.2019 AVTOR: Urban Praprotnik, Foto: Tit Košir

Pravi, ultralahki, minimalistični tekmovalni copati so namenjeni le najhitrejšim, profesionalnim tekačem, ki športni pripravi posvetijo vse dni v letu.

Za rekreativni tekmovalni tek niso najbolj smiselni, a brez skrbi: pripravili smo nabor nekoliko lažjih in bolj odzivnih modelov, ki bi jih lahko uvrstili tudi v razred klasičnih copatov.

Za rekreativne tekače, ki se spogledujejo z boljšimi časi, je smiselno, da za podvig svojega življenja izberejo nekoliko lažjo obutev, ki je obenem zaradi drugačne strukture srednjega podplata pri odrivu tudi bolj odzivna. Takšna obutev je primerna za tekače, ki želijo teči maraton pod 3 urami in 15 minutami ali polmaraton v času pod uro in pol. Vseeno so izbrani modeli kar udobni in zahvaljujoč ojačitvam v zgornjem delu, opetniku in srednjem stopalu tudi relativno stabilni.


Saucony Kinvara 9

Posebnež je z več vidikov. V sprednjem delu je širok in ga bodo veseli tekači, ki sicer težko najdejo dovolj širok tekmovalni copat. Je izjemno lahek, 215 gramov, a je podplat vseeno precej blažen. Padec peta–prsti je majhen, le 4 milimetre. To je mogoče tudi zaradi nekoliko debelejšega sprednjega dela, kar daje Kinvari dodaten občutek mehkobe.

Značke: Preizkus copat
Ključne besede:
Saucony
Specifikacije

Saucony Kinvara 9

129,99 EUR, www.intersport.si

Teža (44): 282 g, moški

Teža (39): 197 g, ženski

Višina pete: 23 mm

Višina prstov: 19 mm

Padec peta–prsti: 4 mm

Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ