Pomoč društvu ali klubu brez s.p.ja

Domov > Forum > Pomoč društvu ali klubu brez s.p.ja

Pomoč društvu ali klubu brez s.p.ja

SORTIRAJ PO:
odlekiran 25.10.2011 20:07
Imam hobi, ki nima zveze s službo in sem strokovno dobro podkovan. V društvu so me prosili za redno pomoč. Kako je s statusom, plačilom ipd. glede na to da nimam s.p.ja?
Ne bi se rad pogovarjal z dacarji. Je možna kakšna pogodba? Stvari hočem imeti pravno urejene.
Aja, gre za induvidualne kondicijske treninge.

LP in hvala.
Urednik 25.10.2011 20:27
Pozdravljen, najhitrejša oblika če ni možna študentska napotnica je potem podjemna pogodba ali avtorski honorar.
ROTOR 25.10.2011 21:34
Lahko pa tudi na davčni prijaviš vsak račun posebej za odmero davka kot privat oseba. Je pa določena letna vsota, do katere lahko greš individualno. V času tolarja je to bilo do 5 mili. letno.
Vprašaj na davčno, kako je sedaj s tem.
odlekiran 26.10.2011 07:59
Kolikšen pa je tak davek?

Hvala in LP
ubuh13240 26.10.2011 09:09
Z društvi je sploh še malo bolj specifična situacija, saj ima dosti kolegov ?freelancerjev? - beri, brez redne zaposlitve - svoje posle urejene preko društev, kjer izdajajo račune. A je tam potem bistveno bolj pomembno nabirati ?stroške? in si beležiti vsak km, ki ga narediš z avtom,?etc. Torej, če da društvo tebe kot strošek, je že en način. Sicer je še mnogo krivulj, ki so uradne, le ljudje ne vedo za njih - a o tem bi moral govoriti s kom, ki je zverziran. Druga varianta je avtorska pogodba, kjer je dogovoriš za netto znesek, pri čemer z nekaj sreče - beri, uvrstitvijo v nižji razred - dobiš naslednje leto razliko celo nazaj. A, zopet, to je odvisno od tega, kakšen imaš reden dohodek iz prejšnjih let,? Cela znanost, skratka :lol: Srečno!
Micheal_Benson 25.10.2018 23:51
 Če želite vnesti pravilno sam, sem Michael Benson zasebni posojilodajalec, sem dal minimalno posojilo v višini 5.000 € EUR ali protivrednost v drugih valutah za vsak znesek posojila obrestni meri v višini 3%, to je finančna priložnost za vaš vrata, hitro dobite posojilo za leto 2018. Obstaja toliko ljudi od iščejo finančne možnosti ali pomoč za vogalom in v mestih, in še vedno ne morejo dobiti enega, ampak tukaj je. Možnosti financiranja na vašem pragu in kot taki si ne morete zamuditi te priložnosti. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, podjetnikom in ženskam ter razpoložljivosti vsake količine, ki jo želite dobiti več informacij. Pišite nam po elektronski pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
Obrazec za posojilo in ga vrnite.

Polno ime .................

Zasebna telefonska številka ................

Država ..................

Naslov ...............

Država ...............

Leta ..............

Prijavili ste se prej ali ne. .............

Država ..............

Znesek zahtevanega posojila. ..................

Obdobje posojila ...............

Poklic .................

Mesečni dohodek .....................

V priznanje teh podatkov, bomo poslali našo pogodbo z načrtom odplačevanja, in če se strinjate s pogoji, ki jih lahko dobite posojilo po odobritvi, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki jih imamo za vas.
Čakam vaš hiter odziv.

S spoštovanjem,

Micheal Benson
Mitjaa23 02.12.2020 10:56
@odlekiran
Imam hobi, ki nima zveze s službo in sem strokovno dobro podkovan. V društvu so me prosili za redno pomoč. Kako je s statusom, plačilom ipd. glede na to da nimam s.p.ja?
Ne bi se rad pogovarjal z dacarji. Je možna kakšna pogodba? Stvari hočem imeti pravno urejene.
Aja, gre za induvidualne kondicijske treninge.

LP in hvala.

Odpri popoldanski s.p. in si rešen... strošek na mesec cca 70 EUR.
dakux 19.01.2021 10:10
Popoldanski s.p. je za take stvari najboljša izbira
Mitjaa23 09.11.2021 09:42
@ubuh13240
Z društvi je sploh še malo bolj specifična situacija, saj ima dosti kolegov ?freelancerjev? - beri, brez redne zaposlitve - svoje posle urejene preko društev, kjer izdajajo bet365 račune. A je tam potem bistveno bolj pomembno nabirati ?stroške? in si beležiti vsak km, ki ga narediš z avtom,?etc. Torej, če da društvo tebe kot strošek, je že en način. Sicer je še mnogo krivulj, ki so uradne, le ljudje ne vedo za njih - a o tem bi moral govoriti s kom, ki je zverziran. Druga varianta je avtorska pogodba, kjer je dogovoriš za netto znesek, pri čemer z nekaj sreče - beri, uvrstitvijo v nižji razred - dobiš naslednje leto razliko celo nazaj. A, zopet, to je odvisno od tega, kakšen imaš reden dohodek iz prejšnjih let,? Cela znanost, skratka :lol: Srečno!

Drugače pa poleg popoldanca ali popoldanskega sp-ja obstaja še kaj? Samo vprašam, za sebe...
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI