3 stvari, ki jih morate narediti pred začetkom treninga

3 stvari, ki jih morate narediti pred začetkom treninga
16.03.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Se odpravljate na tek? Preberite si, katere so tiste tri stvari, ki jih morate pred tem narediti, da bi si zagotovili kvaliteten trening in se izognili morebitnim težavam.

1. Privoščite si prigrizek
Če želite trening kvalitetno oddelati, boste zanj potrebovali tudi dovolj energije, ki pa si jo lahko zagotovite le s hrano. Zato vam priporočamo, da si pol ure ali uro pred začetkom treninga privoščite manjši prigrizek, na primer banano in žličko arašidovega masla, kos kruha z marmelado, smoothie ali energijsko ploščico.

2. Dobro se ogrejte
Če boste svoje telo ustrezno ogreli, ne boste le bolje in lažje tekli, ampak boste tako tudi preprečili nastanek kakšne neprijetne poškodbe. Zato si pred treningom privoščite deset do petnajst minut dinamičnega ogrevanja, ki lahko vključuje hitro hojo, lahkotnejši tek, kolesarjenje, ples, poskoke in še kaj.

3. Ne pozabite na tekočino
Že majhen odstotek dehidracije lahko okrni normalno delovanje telesa, kar bi se med tekom lahko, na primer pokazalo v obliki krčev, omotice ali glavobola. Zato je dobro, da poskrbite, da bo vaše telo dobilo dovolj tekočine. Pijte po malem skozi ves dan, po potrebi imejte vodo s seboj tudi med treningom, na treningih, ki trajajo več kot devetdeset minut pa uživajte tudi izotonične napitke.

Ste upoštevali vse tri korake? Potem ste zagotovo pripravljeni na tek. Pa srečno!

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ