Kaj potrebujete za tek v dežju

Kaj potrebujete za tek v dežju
02.05.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Pomlad je tu, a lepo vreme se kar nekako skriva, saj namesto sonca nebo krasijo oblaki in dež. Če ste se vseeno odločili, da tekaške treninge prestavite na prosto in tečete tudi v dežju, vam bo prav prišlo tudi nekaj naših nasvetov.

Dobra motivacija
Brez dobre motivacije ne bo treninga niti v soncu, kaj šele v dežju, zato mora biti ta res močna. Si želite oklesati telo ali izboljšati svoj čas na naslednji tekmi? Brez resnega treninga ne bo nič, zato copate na noge in hop na tek - dež gor ali dol.

Tecite v družbi
Če oklevate, ali bi v dežju šli na tek ali ne, si poiščite somišljenika, ki bo tekel z vami. Tako boste ne le opravili trening, ampak se boste med njim verjetno tudi naklepetali. Kaj boljšega, kajne?

Izberite si pravo opremo
Da vas dež ne bo zmočil do kosti, si lahko pomagate z izborom pravih oblačil. Na glavo si nadenite kapico s ščitnikom, ki bo preprečila, da bi vam voda tekla v oči. Nad top pa si nataknite anorak, ki ne prepušča vode. Spodnji del – hlače in obutev – bosta najverjetneje mokra, sploh, če radi skačete po lužah. A nič zato, bo pa tek zato toliko bolj zabaven.

Tecite previdno
Ker so ceste med dežjem lahko spolze, tecite previdno in glejte, kam stopate, da vam ne spodrsne.

Po teku se čim prej znebite mokrih oblačil
Po teku se čim prej znebite mokrih oblačil in obutve,  se raztegnite in nato skočite pod topel tuš. Oblačila splahnite in posušite, v obutev pa natlačite časopisni papir, ki bo poskrala vodo iz blaga, zato se bo ta lažje osušila.  

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ