Kako preprečiti neprijeten vonj in obrabo športne opreme?

Kako preprečiti neprijeten vonj in obrabo športne opreme?
12.02.2014 AVTOR: Tina Ambrožič
Praktični nasveti za vzdrževanje športnih oblačil vam bodo pomagali preprečiti neprijeten vonj ter tudi ohraniti oblačila uporabna dlje časa.
Majice
Posebna nega:
Izognite se mehčalcu, saj ta lahko pokvari tkanino in njene posebne lastnosti – na primer možnost odvajanja potu od telesa.
Kako jih ohraniti čim dlje časa: Da bi majice ostale brez neprijetnega vonja, jih sušite obešene. Sušilni stroji imajo namreč lahko ravno nasproten učinek.

Tekaške hlače
Posebna nega:
Tekaške hlače perite v hladni vodi, saj lahko vroča voda ohrani neprijeten vonj v materialu.
Kako jih ohraniti čim dlje časa:
Operite jih takoj po treningu, saj tako preprečite, da bi se vonjave obdržale ali celo razširile.

Športni nedrčki
Posebna nega:
Nikakor jih ne perite v pralnem stroju, saj vročina lahko pokvari elastičnost nedrčka.
Kako jih ohraniti čim dlje časa: Če vaši modrčki pogosto izgubijo svojo prvotno obliko, jih pustite kakšen dan pri miru, da se material povrne v prvotno obliko.

Nogavice
Posebna nega: Izogibajte se mehčalcem in sušenju v sušilnih strojih. Slednji namreč pokvarijo material in ga naredijo bolj dovzetnega za različne vonje.
Kako jih ohraniti čim dlje časa: Nikakor jih ne perite z detergenti, ki vsebujejo belila, saj boste pokvarili material, kar pomeni, da se bodo hitreje obrabile.

Tekaški copati
Posebna nega:
Čistite jih s krtačko oziroma še bolje – zobno krtačko. Nikakor pa jih ne dajajte v pralni stroj, saj jih ta lahko pokvari.
Kako jih ohraniti čim dlje časa: Da bi športen copat ohranil svoje dobre lastnosti (na primer blaženje), ga morate pustiti, da po treningu ‘počiva ’ vsaj 48 ur. Prav zato je dobro, da imate dvojen par tekaških copat, ki jih izmenjujete.

Povzeto po: Stinky running gear solved, dostopen tukaj.
Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ