Najlepši kraji za tek v evropskih prestolnicah in njihovi okolici

Najlepši kraji za tek v evropskih prestolnicah in njihovi okolici
15.02.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Če ste ali nameravate obiskati katero od evropskih prestolnic in boste s seboj imeli tekaške copate, potem si le poglejte, katere lokacije so tam idealne za tek.

Vondelpark, Amsterdam (Nizozemska)
Vondelpark se nahaja v centru Amsterdama in je primerna lokacija za vse tekaške navdušence, pa čeprav ima le okoli 3.2 km dolgo pot, primerno za tek. Je pa zato ta toliko bolj razgibana, saj je na nekaterih delih iz betona, spet na drugih iz zemlje. Tečete pa lahko tudi izven nje in tako svojo tekaško pot še podaljšate.

Parc Natural de la Serra de Collserola ali park Collserola, Barcelona (Španija)
Eden največjih metropolitanskih parkov na svetu Park Collserola se nahaja severno od centra mesta, v njem pa najdete tudi enega večjih hribov na tem koncu, Tibidabo, ki je visok 515m, z njega pa se razprostira čudovit razgled na mesto in morje. Sicer pa se v parku razprostira kar nekaj stez, ki so primerne tako za manj kot tudi bolj zahtevne tekače ter tako za dolge, kot tudi za krajše teke.

Park Gro Zagreb, (Hrvaška)
Prestolnica naših sosedov, Zagreb, je prav tako mesto, ki ga lahko pretečete, tečete pa lahko tudi v soseski Jarun, ki se nahaja ob reki Savi in je površina, namenjea rekreaciji. Sicer pa se lahko odpravite tudi v naravo, ki jo je v okolici mesta izjemno veliko.

Prirejeno po: Running destinations in European cities

Značke: Trening, Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ