Okrepite svoj trup in izboljšajte gibljivost

Okrepite svoj trup in izboljšajte gibljivost
24.09.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Okrepljen trup in dobra gibljivost telesa sta izjemno pomembna, saj boste tako tudi lažje tekli in bili tudi bolj odporni na poškodbe.

Bolj okrepljen trup oziroma jedro telesa in boljšo gibljivost lahko dosežete s temi vajami:

Planki
Planke lahko izvajate na številne načine, a ker niso najlažji, začnite s tistim najbolj preprostim, da se vaš trup okrepi. Za začetek bo dovolj, če v planku ostanete trideset sekund, nato pa čas podaljšujte in poskusite tudi druge različice planka. Nekaj idej v videu ...


(Video: Bowflex / Youtube)

Most
Most se sliši kot ena zelo zapletena vaja, a ni. Obenem pa je tudi odlična za gibljivost in krepitev tistih mišic, ki jih morda ne uporabljate tako pogosto. In ker gre za vajo, ki je ni ravno najbolj lahko izvesti, naj vam bo v pomoč spodnji video.


(Video: 12 minuthe athlete / Youtube)

Izmenično dotikanje prstov na nogi
Za trebušne mišice in še kakšno mišic okrog trebuha bo odlična vaja pri kateri se izmenično dotikate prstov na nogi. Sliši se tako lahko, a kot boste začeli, boste videli, da ni. Bodo pa zato vaše mišice na tem področju sčasoma vse bolj čvrste. Kako jo izvesti, pa izveste v videu.


(Video: The skinny mom / Youtube)

Zamah z nogami
Tale vaja je ena lažji, zato jo vključite med tiste težje, da se boste med njo lahko malce odpočili od treninga in zadihali.


(Video: 3v / Youtube)

Brce
Kdo bi si mislil, da vam brcanje lahko pomaga tudi pri krepitvi mišic, kajne? No, pa je res. A le, če vajo izvedete pravilno. Pri tem pa vam je lahko v pomoč spodnji video.


(Video: Livestrong Woman / Youtube)

Prirejeno po: 3 things every runner should do, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ