Oprema, ki jo potrebujete za tek v hladnih dneh

Oprema, ki jo potrebujete za tek v hladnih dneh
07.12.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Tudi v zimskih dneh lahko tečete na prostem, a za to je dobro imeti tudi prava oblačila, da vam ne bi bilo pretoplo ali prehladno in da vas oblačila med tekom n bi ovirala.

Bombažno spodnje perilo
Pod gornja oblačila je vedno dobro nositi preprosto bombažno spodnje perilo, saj je to prijetno za kožo, pa še pot bo zlahka vpilo.

Termo majica
Namesto več slojev oblačil si lahko omislite termo majico, ki je tanka, a zaradi posebnega materiala iz katerega je narejena, topla, zato vas med tekom ne bo zeblo.

Termo hlače
Tako kot termo majice, so tekačem na voljo tudi tekaške hlače iz posebnih materialov, ki zadržujejo toploto. Oprijete in lahke vas med tekom ne bodo ovirale, zato boste lahko tekli brez težav in hitro, pa še toplo vam bo.

Nogavice
Pri nogavičkah sicer lahko posežete po bombažnih, a ker bodo te vpile pot, obstaja možnost, da vas bo zato med tekom začelo mraziti v stopala. Zato kakšen par nogavic, prilagojenih za tek v zimskih dneh ne bo odveč, saj so te narejene tako, da nogo ravno prav grejejo in odvajajo vlago stran od stopala. Tako pa je tudi tek prijetnejši.

Parka
Četudi boste na sebi imeli termo majico, je v vetrovnih ali deževnih dneh potrebno obleči še kakšno dodatno oblačilo, ki vas bo zaščitilo pred zunanjimi vplivi. Pogosto je dovolj že lahkotna parka, ki prepreči, da bi vam veter prišel do živega ter zadrži mokroto stran od telesa.

Kapica in rokavice
Nizke temperature znajo biti neprijetne, sploh za dele telesa, ki niso zakriti, kot sta glava in roke. Zato ne pozabite na kapico in rokavice. Uporabite lahko kakršnekoli, še najbolj praktične in udobne pa so tiste, narejene posebej za aktivnosti na prostem.

Tekaški copati
Če imate možnost, si za zimske dneve omislite copate z gumijastim podplatom, ki se bolje oprimejo spolzke podlage. Sicer pa lahko tečete tudi v copatih, ki jih imate, le malce bolj previdni bodite.

Lučka na glavi
Če tečete zjutraj ali pozno popoldne oziroma zvečer, ko je tema, ne pozabite na lučko, ki si jo nataknete na glavo in vam bo osvetljevala pot pred vami. Tako boste namreč vedeli, kje stopate, zato bo tek varnejši in prijetnejši.

Značke: Trening, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ