S hojo do teka (0 do 5 km), 8. teden

S hojo do teka (0 do 5 km), 8. teden
25.02.2014 AVTOR: Luka Hren
Počasi se približujemo koncu akcije. Pred nami so le še trije tedni, ko se bo ves naš trud povezal in bomo brez odmora pretekli 5 kilometrov.

Pri vadbi s hojo do teka (0 do 5 km) se lahko pridružite tudi skupini, ki bo vadila pod strokovnim vodstvom KinVitalovih trenerjev. Več informacij: www.kinvital.si/posts/48

Imaš kakšno vprašanje o vadbi? Piši nam na info@tekac.si 

Ogrevanje naj bo iz tedna v teden bolj dinamično in naj vsebuje vse več vaj atletske abecede. Dodajmo mu še gibanja v različnih ravninah, in sicer bočni prisunski koraki, bočni križni koraki ter lahkoten tek vzvratno. Tako bomo ogrevanje dobro izkoristili za izboljšanje tehnike teka, izboljšali bomo našo koordinacijo nog ter se predvsem dobro ogreli za nadaljevanje vadbe. V glavnem delu smo še vedno osredotočeni na čas trajanja teka in ne na njegov tempo.

V prostih dneh si pa le vzemimo nekaj časa za dober trening gibljivosti.

Dan

Program vadbe

Ponedeljek, 24.2.

Odmor ali vaje za gibljivost

Torek, 25.2.

7 - 10 minut hoje in atletske abecede za ogrevanje, temu sledi dinamično raztezanje. V glavnem delu 3x ponovimo 12 minut teka in 1 minuto hoje. Po 2 ponovitvi naredimo nekoliko daljši odmor in vmes napravimo vaje za moč. Zaključni del naj vsebuje še 5 minut lahkotne hoje in statično raztezanje.

Sreda, 26.2.

Odmor

Četrtek, 27.2.

7 - 10 minut hoje in atletske abecede za ogrevanje, temu sledi dinamično raztezanje. V glavnem delu 3x ponovimo 12 minut teka in 1 minuto hoje. Po 2 ponovitvi naredimo nekoliko daljši odmor in vmes napravimo vaje za ravnotežje. Zaključni del naj vsebuje še 5 minut lahkotne hoje in statično raztezanje.

Petek, 28.2.

Vaje za moč

Sobota, 1.3.

Odmor ali vaje za gibljivost

Nedelja, 2.3.

10 minut hoje po razgibanem terenu. Vmes naredimo še vaje dinamičnega raztezanja. Nato 3x ponovimo 12 minut teka in 1 minuto hoje. Na koncu pa si vzemite še 10 minut za lahkotno hojo ter 5 minut za statično raztezanje.Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ