Šest edinstvenih nasvetov, kako si zaposliti misli med daljšim tekom

Šest edinstvenih nasvetov, kako si zaposliti misli med daljšim tekom
01.06.2017 AVTOR: L. Z.
Na spletnem tekaškem portalu Runner's World so bralce preko Twitterja povprašali, s kakšnimi triki si pomagajo, ko se med tekom začno dolgočasiti. Šest najzanimivejših so nato objavili na svoji spletni strani.

»Kako je ime temu psu? «

Pravila te igre so preprosta: vsakemu psu, ki ga med tekom opazite, na podlagi njegove pasme in obnašanja določite ime. Erin Storey (kanadska rekreativna tekačica, ki je to igro objavila preko Twitterja) pravi, da vse skupaj postane še bolj zabavno, če tečete v skupini, kjer lahko primerjate svoja ugibanja. V skupini imate običajno tudi več poguma, tako da lahko lastnika vprašate, kako je psu v resnici ime.

Štetje avtomobilov, narejenih pred letom 1980

Princip je podoben kot v prejšnjem primeru, a treba je poudariti dejstvo, da je do tega načina premagovanja dolgčasa Eric Steuer iz San Francisca, ki običajno teče ob, na kateri mrgoli oldtimerjev. Verjetno se bomo slovenski tekači morali zadovoljiti s štetjem psov …

Prevajanje pogovorov v tuje jezike

Katerikoli pogovor, ki se ga spomnite, skušajte prevesti v tuj jezik. Casey Eldridge, rekreativka iz Virginije, pravi, da čas najhitreje mine, ko naleti na besedo, katere pomena se ne more takoj spomniti.

Reševanje zapletenih matematičnih problemov

Če so vam številke bliže kot tuji jeziki, med tekom raje računajte kot pa prevajajte. Bolj kot je račun zahteven, več časa – in kilometrov – bo vmes minilo.

Sanjarjenje o kozji farmi, ki jo boste nekoč imeli

San Francisco je mesto čudakov in Gabriela Suazo je nedvomno ena izmed njih. Med večino tekov razmišlja, kako bo nekoč vodila kozjo farmo: »Precej milj preteče, medtem ko razmišljam, kakšne pasme koz bom imela, kako jim bo ime in ali jih bom lahko naučila, da bodo njenemu fantu pojedle klobuk, kadar sem jezna nanj. « Morda se ta nasvet zdi bizaren, a naj vas opomnim, da ima vsakdo svojo kozjo farmo …

Štetje ritma

Ko tudi koze niso dovolj, Suazova preprosto začne enakomerno šteti od ena do osem. Znova in znova, zmerom znova. Tako ujame ritem koraka pa tudi dihanja.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ