Tudi prsti na nogi morajo biti v top formi

Tudi prsti na nogi morajo biti v top formi
16.04.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Pri vseh delih telesa, ki jih tekači krepimo, pogosto pozabimo na prste na nogi. Tudi ti morajo namreč biti v formi, še posebej pa palca ...

Prav zares – palec ima veliko nalogo, ko tečemo. Ko stopalo namreč udari ob tla, pripomore k temu, da tkivo okoli stopalnega loka postane trdno. To ustvari dobro podlago, ki pomaga stopalu, da se lažje odrine naprej. V nasprotnem primeru, ko je palec otrdel ali neporavnan in ne more opravljati svojega dela, kar lahko privede do težav. Da se to ne bi zgodilo, morate palcu posvetiti več pozornosti ...

Vaje za krepitev palca
Žaga
S pomočjo vaje, ki se imenuje kar žaga, boste izboljšali mobilnost palčnega sklepa, obenem pa boste učvrstili tudi mišice trupa.

Vir: Darebee/ Youtube /Youtube

Marširanje na mestu
Da bi vaš palec ostal v pravem položaju, vam priporočamo vajo, z imenom marširanje. Vaja je preprosta in jo lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli, zato veselo na delo.


Vir: DiTuro Productions /Youtube

Privzdigovanje prstov
Da bi povečali gibljivost sklepov okoli palca, vam predlagamo vajo, pri kateri boste morali privzdigovati prste. Vaja je lahka in tudi zabavna, zato jo boste zagotovo brez težav izvedli.


Vir: Danielle Adler /Youtube

Pobiranje stvari s tal s pomočjo nožnih prstov
Še ena vaja, pri kateri boste morali razmigati nožne prste, je tudi vaja, pri kateri boste pobirali s tal preproste stvari. Sliši se lahko, a vaja mnogim predstavlja veliko težavo. Poskusite jo tudi vi.


Vir: Stone Clinic PT /Youtube

Povzeto po: Stay on your toes, ki je dostopen tukaj.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ