Vaje, s katerimi se boste dobro pripravili na tek

Vaje, s katerimi se boste dobro pripravili na tek
01.11.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Da bi vaš tek potekal dobro, tekoče ter da bi se izognili neprijetnim poškodbam, se morate pred njim ogreti. Kako? Poskusite s temi vajami...

Tekači zelo radi pred tekom pozabimo na ogrevanje, saj se nam zdi zamudo in dolgočasno. A pomislite raje na to, da boste z ogretim telesom bolje tekli, pa tudi manj možnosti za poškodbe boste imeli. Zato si vzemite tistih 10 minut in izvedite naslednje vaje, s katerimi boste pripravljeni na vse.

Križanje nog v stoječem položaju
Ne le, da je ime zapleteno, tudi vaja je, sploh, če imate zategnjene mišice in slabo gibljive sklepe. A vaja dela mojstra, zato veselo na delo. S časom boste vajo izvedli brez težav, hvaležne pa vam bodo tudi vaše noge.

 

 

 

Vir: Strong Runner / Youtube


Raztezanje mišic zadnjice hodečem položaju
Še ena vaja, ki se sliši nekoliko nenavadno in težko izvedljivo, a temu ni tako. Lahko ste brez skrbi, hitro jo boste usvojili.

 

Vir: Fast 'N Fearless / Youtube


Raztezanje kolkov v hodečem položaju
Verjeli ali ne, kolki in mišice v njih so pri mnogih tekačih zategnjeni, kar lahko povzroči številne težave med in po teku. Zato jih le dobro raztegnite, kako to storite, pa izveste v videu.

 

 

 

Vir: Lauren Bertolacci / Youtube


Izpadni korak
Izpadni korak morate izvajati pravilno, saj vas bodo sicer bolela kolena. Zato ne bo nič narobe, če se boste ob izvajanju vaje nekaj časa opazovali v ogledalu.

 

Vir: Howcast / Youtube


Kuščarjeva hoja
Ime vaje je morda smešno, sama vaja ni, saj je precej zahtevna in boste zato kar nekaj čas potrebovali, da jo usvojite. Je pa zato zelo učinkovita in pomaga pri konkretnem raztezanju mišic.

 

 

 

Vir: Yoga Tree / Youtube


Počep z eno nogo
Počep ni tako težka vaja, če je že ne izvajate na eni nogi. Ja, ravnotežje bo treba ujeti, mišice okrepiti, nato pa boste vajo lahko izvajali brez težav.

 

 

 

Vir: 3v / Youtube

 

Prirejeno po: 6 moves you need to do before every run, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ