Zakaj takoj po treningu ne bi smeli iti spati

Zakaj takoj po treningu ne bi smeli iti spati
06.08.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Ste po teku tako utrujeni, da bi se najraje zleknili v posteljo in zaspali? Sliši se dobro, kajne? A strokovnjaki pravijo, da to ni najboljša ideja. Odkrijte zakaj ...

Spanje sicer za telo ni slabo, ravno nasprotno, odlično je, saj se telesu pomaga regenerirati. A preden zaspite, bi po teku morali poskrbeti še za nekaj drugih, prav tako pomembnih stvari. Strokovnjaki priporočajo, da si po treningu prvo vzamete 15-20 minut za raztezanje, nekajkrat tedensko pa tudi za vaje za gibljivost in moč.
Ko z vadbo zaključite pa je dobro, da zaužijete tudi manjši prigrizek, ki prav tako pomaga pri regeneraciji telesa. To je lahko šejk z dodatkom beljakovin ali prigrizek, ki vsebuje ogljikove hidrate in beljakovine. Priporočljivo pa je, da vsebuje okoli 200 kalorij, kasneje pa si lahko privoščite tudi še kakšen večji obrok.

Šele, ko zaključite s svojo rutino po teku, se lahko stuširate in si privoščite krepčilen spanec med katerim se boste spočili po napornem treningu, vaše telo pa se bo regeneriralo.

Prirejeno po: Why You Shouldn ’t Take A Nap Immediately Following A Run, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ