10. Veronikin tek letos z rekordno udeležbo

10. Veronikin tek letos z rekordno udeležbo
17.10.2018 AVTOR: K.R., Foto: Facebook: Gorenjska, moj planet

Minuli vikend je potekal jubilejni, 10. Veronikin tek.

Veronikin tek je bil sicer prvič organiziran ob 780-letnici prve omembe mesta in od takrat naprej je priljubljen jesenski tekaški dogodek. Tek organizira Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. Letošnjega jubilejnega teka se je udeležilo kar 267 odraslih tekačev, kar je rekordna udeležba, saj je teklo kar 77 tekačev več kot lani. Lani je bila sicer trasa prvič spremenjena in sicer je 10-kilometrska trasa potekala v enem krogu, kar pa je tekačem mnogo bolj pisano na kožo. Pred samim tekom na najdaljšo razdaljo je potekalo tudi Občinsko prvenstvo v uličnih tekih v treh starostnih kategorijah. Prireditev se je zaključila s tekom predšolskim otrok s starši– Ciciban teče.

Zmagovalci

Desetkilometrsko razdaljo sta najhitreje pretekla Klemen Bojanc s časom 33:02,6, kar je tudi nov rekord proge ter Nuša Mali (41:45,4). Klemen Bojanc je zmagal že lani in sicer s časom 34:18,4; letos je torej ohranil zlato medaljo in celo izboljšal čas.

Moški
1. Klemen Bojanc, 33:02,6;
2. Miran Cvet, KGT Papež Kamnik, 33:07,6;
3. Gašper Bregar, KGT Papež Kamnik, 33:54.

Ženske
1. Nuša Mali, AK Domžale 41:11,6;
2. Tjaša Vrtačič, GSŠRM Kamnik, 41:28.7;
3. Nives Skube 41:45,4.

Serija 'Gorenjska moj planet'

Tek sicer spada tudi v serijo tekov 'Gorenjska, moj planet'. Rezultati Veronikinega teka so spremenili vrh točkovanja in sicer je sedaj na prvem mestu Uroš Bertoncelj, na drugem mestu Aleš Krajnik, na tretjem pa Gašper Bregar. Pri ženskah še naprej vodi Nives Skube, sledita pa ji Tadeja Knez in Darja Dacar. Serija tekov 'Gorenjska, moj planet', se bo sicer zaključila 2. decembra z Miklavževim tekom v Snoviku.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ