Atlet meseca oktobra: Glasujte za Matejo Kosovelj!

Atlet meseca oktobra: Glasujte za Matejo Kosovelj!
14.11.2012 AVTOR: Blaž Mazi
V anketi evropske atletske zveze je za atletinjo meseca oktobra nominirana tudi Mateja, ki je trenutno na četrtem mestu.

GLASUJTE
Ženska konkurenca:

Alexandra Tavernier FRA (met kladiva)
Anežka Drahotová CZE (hoja)
Elvan Abeylegesse TUR (tek)
Gemma Steel GBR (tek)
Jo Pavey GBR (tek)
Karoline Bjerkeli-Grøvdal NOR (tek)
Liliya Shobukhova RUS (maraton)
Marina Pandakova RUS (hoja)
Marisa Barros POR (tek)
Mateja Kosovelj SLO (gorski tek)

Glasovanje poteka med 9-imi atleti in 10-imi atletinjami, trenutno pa je Mateja Kosovelj v anketi za žensko atletinjo meseca oktobra na 4. mestu.

Skupina strokovnjakov konec vsakega meseca sestavi seznam izjemnih atletov in atletinj, evropske športne medije in navijače pa nato na spletni strani povabijo h glasovanju. Mateja je bila nominirana, ker je v začetku oktobra zmagala na 33. Teku na Šmarno goro. Tekmovanje je namreč štelo tudi kot finalna tekma državnega pokala, po odpovedi tekme v Bursi pa je Šmarna gora zopet gostila tudi finale WMRA Grand Prixa.

K nominaciji je prispevalo tudi dejstvo, da je zmagala na domačih tleh in za dve sekundi izboljšala rekord proge Andree Mayr iz leta 2010.
 
Anketa poteka tako, da 33,3-odstotni delež prispeva spletna publika, drugo tretjino športni mediji in tretjo tretjino skupina strokovnjakov. V primeru izenačenja ima odločilni glas predsednik evropske atletske zveze Hansj örg Wirz.

Glasovanje se bo končalo v ponedeljek 19. novembra opolnoči. Kaj še čakate?

Značke: Atletika, Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ