Bolečine v stopalu

Bolečine v stopalu
18.03.2022 AVTOR: Matej Zalar
Bolečina pri stopalnem loku ni nujno povezana s plantarnim fasciitisom.

uploaded
Doc. dr. Matej Drobnič, dr. med., specialist ortopedske kirurgije
Na Ortopedski kliniki UKC Ljubljan se ukvarja z zdravljenjem in rekonstrukcijskimi posegi na kolenu, gležnju in stopalu. Pri kliničnem in raziskovanem delu se je specialno usmeril v zdravljenje sklepnega hrustanca. Več kot pet let sodeluje pri zdravljenju vrhunskih športnikov v klubih in specializiranih ambulantah.

Sem navdušen tekač, a se mi v obdobju daljših intenzivnejših treningov (priprave na polmaraton) vztrajno pojavljajo bolečine na spodnji strani stopala (pri stopalnem loku). Domnevam, da je to plantarni fasciitis. Po počitku je spet bolje. Zanima me, ali obstajajo vaje, s katerimi bi ta del stopala okrepil, ne da bi moral na fizioterapijo.

Andraž

Odgovarja: Doc. dr. Matej Drobnič

Spoštovani Andraž!

Kar opisujete, je lahko plantarni fasciitis, lahko pa je tudi kaj drugega (npr. preobremenitveno vnetje kit ali sklepne ovojnice, okvare skočnega ligamenta, manj verjetno stresni zlom).

Ker se vam te bolečine ponavljajo že dalj časa, svetujem zdravniški pregled (najbolje v fazi bolečin), saj je treba najprej postaviti diagnozo in jo potem ustrezno ciljano zdraviti.


Imate vprašanje za naše strokovnjake?
Pošljite nam elektronsko pošto na
info@tekac.si!
Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ