Četrti Soča Outdoor Festival navdušil ljubitelje športa na prostem

Četrti Soča Outdoor Festival navdušil ljubitelje športa na prostem
04.07.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Na osrednjem delu Soča Outdoor Festivala se je minuli vikend združilo okoli 700 tekaških navdušencev, ki so svojo vzdržljivost dokazali na treh različnih trail tekih. Aktivno dogajanje je ob sotočju kristalno zelenih rek Tolminke in Soče še dodatno popest

Četrti Soča Outdoor Festival je minuli vikend v Tolminu prevzel številčno množico, sestavljeno iz navdušencev nad tekom čez drn in strm, ljubiteljev adrenalinskih športov ter ostalih privržencev športa na prostem.

Na adidas Trail Runu že tretjič zapored slavil Luka Kramarič

Tekači, ki so se pognali po gozdni tekaški trasi, so lahko izbirali med premagovanjem 46-kilometrske, 15-kilometrske ali 10-kilometrske razdalje. Največ pozornosti je pritegnil 15-kilometrski adidas Trail Run, na katerem je zmagal 22-letni Luka Kramarič, športnik iz adidasovih vrst, ki je s časom 1:07:07.8 že tretjič zaporedoma slavil zmago na omenjeni trasi. Medaljo je osvojil v čevljih adidas Terrex Agravic, ki so jih obiskovalci festivala tudi sami testirali na licu mesta. Uradni sponzor adidas je namreč pri adidas Outdoor tovornjaku omogočil preizkus ter izposojo različnih modelov obutve in opreme za tekmovanje.

Med svoje dosežke pa osvojenih 15 kilometrov adidas Trail Run zapisujejo tudi modna blogerka Tjaša Kokalj in njene bralke, ki so v sklopu projekta »Modne blogerke tečejo z adidasom « uspešno prestale zaključno preizkušnjo. Dekleta so v zadnjem delu pogumno prečkala reko Tolminko in ponosno pretekla ciljno ravnino, kjer sta jih pričakali tudi modni blogerki Ajda Sitar in Tesa Jurjaševič, sodelujoči v projektu.

Ozračje je bilo nabito s pozitivno energijo, adrenalinom in dinamiko

Napeto in zabavno vzdušje se je nadaljevalo tudi po pretečenih kilometrih, saj so ob reki Soči svoje dinamične spretnosti pokazali fantje iz Slovenian Parkour Family. S pomočjo naravnih elementov, dreves in skalovja, so z nadnaravnimi preleti, skoki in obrati v slogu parkourja osupnili festivalsko množico ter ob koncu z njihovo pomočjo izvedli še zadnje adrenalinske podvige.

Zadovoljni in polni pozitivne energije so udeleženci festivala dan zaključili ob vodi, kjer so nekateri zaplesali v ritmu glasbe, drugi pa se prepustili uživanju ob pogledu na prekrasno naravo pod zvezdnatim nebom Soške doline.

Start Adidas trail teka na 15 kilometrov

 

Galerija slik iz vseh treh tekov

 

Soča outdoor festival 2016 - trail run Bovec, Kobarid, Krn, Tolmin trail running by river Soča

Posted by TEKAC.SI on Sunday, July 3, 2016

 

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ