Družabna igra - Revija Tekac.si št. 50

Družabna igra - Revija Tekac.si št. 50
21.10.2020 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Tekaška kilometrina se počasi zmanjšuje, krajšemu dnevu in vremenu primerno.

Narava nas na mehak način z letnima časoma jesen in zima opomni, da prihajamo v obdobje, ko je pomembno, da telesu privoščimo počitek. Po letošnjem letu bo počitek prišel prav tudi naši duši. Vsako leto je bil znanilec vsega tega tudi Ljubljanski maraton kot nekakšen zaključek tekaške sezone, ko je čas, da zmanjšamo intenzivnost ali posežemo še po kateri drugi aktivnosti. Letos pa je vsaj po manjšem zanimanju za maraton in okrnjenem koledarju prireditev prek celega leta, ko je vladala poplava navideznih tekov prek različnih virov, od spletnih strani do aplikacij, edini pravi znanilec narava, ki nam sporoča, naj upočasnimo korak.

Krajši dan je pri nas doma znamenje, da je čas za družinsko igranje družabnih iger. Dober način za zbliževanje ter da odklopimo vse elektronske naprave. Vse več družabnih iger gre res v smeri povezovanja z mobilnimi napravami. No, tovrstnih iger ne želite igrati oziroma jih odsvetujem. Vedno znova se vračamo k najbolj preprostim igram, ki se ponašajo z idejno zasnovo priljubljene in vsem dobro znane Človek ne jezi se z različnimi tematskimi omejitvami igre. V obdobju vsesplošne karantene, tako tudi šolske, je bilo občutiti tudi pozitivne učinke, saj so morali učenci (na šoli, kjer se šola hčerka Eva) v času, ko je potekala šola na domu, sami narediti družabno igro po principu Človek ne jezi se s poljudno tematiko. Ena od nastalih različic igre je bila pri nas tekaško obarvana in glede na število polj že kar ultraško naravnana. Igra, polna preprek, ob kateri si deležen vremenskih ovir, ko je treba počivati, delati vaje za moč, biti tri minute pri miru itd.

Zdaj že nekaj let zapored pripravlja družabne igre Hofer v brezplačni reviji Ferdo, ki je namenjena mladini, v njej pa so aktualne informacije, ki so tematsko obarvane skozi celotno izdajo, namenjene vsem. Aktualna številka (na sredini je tudi tokrat vpeta družabna igra) je še posebej pritegnila mojo pozornost, saj je preprosto predstavljen celoten postopek, kako nastane knjiga. Zajeta je vsebinska zasnova in tehnična izvedba. Koraki, ki jih je treba izpeljati tudi za vsako izdano revijo. Vsi ti predstavljeni koraki so bili opravljeni tudi pri tokratni jubilejni, petdeseti številki Tekac.si, z veliko pozitivnega nemira pri zaključevanju. Pri vsebinski pripravi je bilo prijetno obuditi spomine, koliko sogovornikov smo predstavili in predvsem, koliko izjemnih ljudi smo imeli možnost v vsem tem času spoznati. Različnih tem, o katerih smo se razpisali in so neposredno ter posredno povezane s tekom, je bilo res veliko. Pri nastajanju vseh teh vsebin z različnih področij je sodelovala za eno veliko tekaško skupino obsežna ekipa avtorjev, ki so dodali nepogrešljiv del k nastajanju kakovostnih vsebin. Najbolj zanimiv delček podatkov je zbran in predstavljen v infografiki petdesetih številk, v uvodu pa je prikazan meni osebno zelo prijeten pogled na vse zbrane naslovnice, ki ponazarja tako vsebinski kot tehnični razvoj revije.

Napovedovanja in še bolj načrtovanja bodo v prihodnosti bistveno bolj kratkoročna, kot so bila do zdaj. S tem se bodo med prvimi soočili organizatorji prireditev pri pripravi napovedi za prihodnjo sezono. Hitro za njimi sledimo tudi vsi drugi. V uredništvu revije si bomo privoščili nekoliko daljši premor, odigrali družabno igro ali dve in tudi sami nekoliko upočasnili tekaški korak proti 51. številki, ki jo načrtujemo za marec 2021. V vmesnem času vabljeni na spletno stran in družabna omrežja Tekac.si, kjer se nenehno nekaj dogaja.





Značke: Literatura
Ključne besede:
Revija Tekac
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ