Ideal naj bo stopalo, ne copati - revija Tekac.si 12-01

Ideal naj bo stopalo, ne copati - revija Tekac.si 12-01
07.12.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Ker imam priložnost redno in temeljito preizkušati najrazličnejšo tekaško obutev, me znanci kar naprej sprašujejo za nasvete, in ker naj bi vedel vse, večinoma pričakujejo konkreten odgovor ali vsaj mnenje, da je neka znamka boljša od drugih.
Iz vsebine revije Tekac 12-01/2015

Anketa revije Tekac.si: Revija Tekac.si izhaja že četrto leto!

Kaj vam je v reviji všeč? Katerih vsebin primanjkuje? Svetujte nam!

Starejši izvodi revije Tekac.si in ABC maratona ter ABCteka teka na voljo v spletni trgovini.

Odgovor, da najboljši copat ne obstaja, jih razočara, po daljši debati, s katero spodbudim nadaljnje razmišljanje in vprašanja, pa je njihova dilema še večja. Morda si marsikdo misli, da nimam pojma.
In res ga nimam.

Vem samo, kaj mi ustreza in kaj me moti, kar skušam, kolikor je mogoče objektivno, preliti na papir. Med izbiro copatov se spomnimo, da so naša stopala zgrajena iz 26 kosti ter več kot 100 mišic, kit in kosti. Zato so tako zelo različna, da na svetu ne more biti tekaškega copata, ki bi bil za kogarkoli idealen. To srečo imajo kvečjemu najboljši tekači na svetu, pa še tem se včasih zgodi neprijetnost, kot na primer letos v Berlinu Eliudu Kipchogeju.

Tehnologija lahko olajša marsikatero težavo, a ob tem se moramo samokritično vprašati, ali nam prinaša odrešitev ali le uteho, ki lahko na dolgi rok težave samo še poveča. Ali lahko te
Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ