Imamo prvega slovenskega rekorderja v cestnem teku na 5 kilometrov

Imamo prvega slovenskega rekorderja v cestnem teku na 5 kilometrov
17.06.2020 AVTOR: K. R., foto: osebni arhiv

Pomerili so se le najboljši.

Protime.si se je odločilo za izvedbo tekaške prireditve, ki je izpolnjevala vse pogoje za rekord na 5-kilometrski razdalji. Prireditev se je imenovala Maribor 5k Challenge. Do sedaj uradnega rekorda ni bilo, saj nobena tekma še ni izpolnjevala vseh kriterijev za uradno potrditev rekorda.

Zmagal je Mitja Krevs, ki je tekel 14:39. Tri sekunde za njim je pritekel Primoža Kobe (v cilj je pritekel s časom 14:42), tretji pa je bil mladi Matija Rizmal, ki je s časom 14:51 postal prvi starejše mladinski državni rekorder na tej razdalji. Rok Puhar je sicer nekaj časa vodil, a je odstopil na četrtem kilometru.

Mitja je zapisal: "Zmaga in državni rekord v cestnem teku na 5km s časom 14:39?? Fantje smo se tokrat neposredno pomerili v lovu na državni rekord, ki se še ni beležil. Tekma je bila posebnega formata, saj nas je tekmovalo zgolj peščica, vendar v zelo močni ali celo trenutno najmočnejši zasedbi pri nas. "

Tekmovalo je pet povabljenih slovenskih tekačev in dva tujca, eden izmed pogojev pa je bil osebni rekord na 5000 metrov pod ali v bližini petnajstih minut. Organizator v prihodnje obljublja še lepšo udeležbo.

Značke: Tek
Ključne besede:
Mitja Kres
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ