Janežič jutri v Huelvi, pretekli vikend šesti v Hengelu

Janežič jutri v Huelvi, pretekli vikend šesti v Hengelu
07.06.2018 AVTOR: L. Z.
Sezono je začel s časom 46,25, kar je glede na težave s poškodbami spodbuden začetek.

Najboljši slovenski atlet lanskega leta Luka Janežič (Kladivar Celje) je v nedeljo na atletskem mitingu v Hengelu na Nizozemskem v teku na 400 m s časom 46,25 sekunde zasedel šesto mesto in potrdil normo (46,70) za avgustovsko evropsko prvenstvo v Berlinu. Zmagal je Katarec Abdalleleh Haroun (44,35), bronast na lanskem svetovnem prvenstvu v Londonu. Jutri bo na 400 metrov tekel v španski Huelvi.

Janežič je opravil prvi nastop v tej sezoni, tudi zaradi zdravstvenih težav. "V zadnjih tednih in celo mesecih sem imel veliko težav s poškodbami, česar pa nismo javno izpostavljali. Sestavil sem se za to tekmo in šlo je po pričakovanju. Pozitivno je, da sem odtekel brez bolečin, zato grem z optimizmom naprej v sezono, saj je do EP v Berlinu dovolj časa, da bom v pravi formi, " je za STA dejal dvaindvajsetletni Janežič, aktualni evropski prvak do 23 let v teku na 400 metrov.

V zimski sezoni so ga na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Birminghamu štiri stotinke ločile od finala, imel pa je že nekaj zdravstvenih težav. "Pozimi sem imel težave z mečno mišico, v pripravah na poletno sezono sem bil tri tedne odsoten zaradi kolena, nazadnje pa dva tedna zaradi zadnje lože. Toda do cilja, kot rečeno, sem tokrat prišel brez bolečin. V sanjskem razpletu sem si želel teči pod 46 sekundami, ampak sem se zavedal, da bo to izjemno težko. Težko je bilo že stopiti v startne bloke s tako negotovostjo. Še včeraj sem med treningom mislil, da ne bom nastopil, na današnjem ogrevanju pa sem videl, da bi lahko šlo. Težko je, ko ne veš, ali se bodo pojavile bolečine ali pa si boš še kaj strgal, " je o poškodbah povedal Janežič.

Na olimpijskih igrah 2016 je nastopil v polfinalu (17.,), tega leta pa je osvojil še peto mesto na evropskem prvenstvu v Amsterdamu, kar je pred sezono želel v nemški prestolnici izboljšati. "Mislim, da so poškodbe sedaj za mano in tudi startni čas je dober. Kot rečeno, do Berlina je še daleč in vem, da bom ta izid kmalu še izboljšal, verjetno že konec naslednjega tedna v Španiji, " je končal Vodičan.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ