Kilian rekordno na Matterhorn

Kilian rekordno na Matterhorn
24.08.2013 AVTOR: Matej Zalar
Kilian Jornet v okviru projekta Summits of My Life še naprej premika meje mogočega. Na Matterhorn in nazaj je pritekel v manj kot treh urah.

Kilianovo tekaško avtobiografijo Teči ali umreti najdete tudi v naši trgovini.

Večina ga ima za junaka, nekateri za bedaka, ki v gorah izziva srečo. Najvišji vrhovi evropskih Alp so resni alpinistični vzponi, Salomonov gorski tekač Kilian Jornet pa dokazuje, da so ob vrhunski telesni pripravljenosti premagljivi tudi v tekaški opremi. Kilian seveda ni kdorkoli, saj je kljub mladosti ne samo izvrsten gorski tekač in turni smučar, temveč tudi vrhunski alpinist. Potem ko je julija dosegel rekordni čas na Mont Blanc (4810 m), je 22. avgusta tekel na Matterhorn (4476 m) in nazaj. Čas na Matterhorn se meri na glavnem trgu v kraju Cervinia. Rekord iz daljnega leta 1995 je doslej držal Bruno Brunod (3:14:44). Kilian je njegov rekord bistveno popravil. Za 17,48 kilometrov dolgo progo s kar 2469 metri višinske razlke je porabil 2 uri 52 minut in 2 sekundi - samo za vzpon pa 1 uro 56 minut in 15 sekund!

Manj kot pet ur za najvišjo evropsko goro
Že julija je Kilian Jornet popravil tudi rekord Mont Blanca. Gor in dol in je pritekel v neverjetnih 4 urah, 57 minutah in 40 sekundah in tako za približno 13 minut popravil rekord iz leta 1990, ki ga je dosegel Pierre-Andr é Gobet.
Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ