Krevs in Kobe z novimi osebnimi rekordi

Krevs in Kobe z novimi osebnimi rekordi
09.03.2021 AVTOR: K. R. , foto: Norbert Wilhelmi

Krevs je z osebnim rekordom slavil na polmaratonu v BiH, Kobe pa je progo pretekel v času novega državnega rekorda.

Slovenski maratonec Primož Kobe se je udeležil cestnega teka na 10 kilometrov v Berlinu. V skupini B je osvojil peto mesto in se s časom 29:21 spustil pod mejo 30 minut in postavil nov državni rekord.

"Končno smo tudi v Sloveniji po dolgih letih dočakali tek pod 30:00 minutami. Ves čas sem vedel, da sem sposoben tega. Potrebna je bila le prava tekma s pravo formo. Dokaj težko je odteči dobro 10ko iz maratonskega treninga, a danes sem se res dobro počutil. Ni mi bilo težko in nisem se bal ko je pisalo na avtu - projected finish time 29:35.", je zapisal Primož.

Končno smo tudi v Sloveniji po dolgih letih dočakali tek pod 30:00 minutami. Ves čas sem vedel, da sem sposoben tega....

Objavil/a Primož Kobe dne Nedelja, 07. marec 2021

Krevs zmagal na polmaratonu v BiH

Mitja Krevs je zmagal na polmaratonu v Gradiški. Po petih letih je popravil svoj osebni rekord iz leta 2016 (Rim; 1;06:15.). V cilj je pritekel s časom 1;05:08.

"Ravno v nedeljo je minilo 5 let od mojega zadnjega osebnega rekorda v polmaratonu. V tem času se je marsikaj spremenilo tudi izven treningov, veliko vzponov in padcev, poškodb, odpovedovanja in trdega treninga, ki ni nujno, da te vedno pripelje do želenega rezultata. To je bilo tudi obdobje, ko sem se marsičesa novega naučil in to predvsem iz napak, hkrati spoznaš tudi ljudi, ki so zares pomembni na tvoji poti in so poleg tudi, ko nisi na vrhu. Hvala vsem, ki ste tako ali drugače poleg in hvala sponzorjem, ki ste z menoj že več let, v prvi vrsti Roletarstvo Medle #FizioterapijaRudolfovo Hervis Sports Slovenija 4Endurance Slovenija Kobra team. Verjamem in delal bom na tem, da je bil nedeljski rezultat le vmesna postaja do naslednji dosežkov.", je zapisal Mitja.

Ravno v nedeljo je minilo 5 let od mojega zadnjega osebnega rekorda v polmaratonu. V tem času se je marsikaj spremenilo...

Objavil/a Mitja Krevs->Runner dne Torek, 09. marec 2021



Uspešna sta bila tudi Aleš Lindič, ki je v teku na 10 kilometrov s časom 34:48 osvojil drugo mesto ter Anja Fink, ki je v cilj pritekla s časom 37:00 in tako slavila v ženski konkurenci.

Vsi rezultati: TU.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ