Luka Janežič: "Boril sem se do zadnjega centimetra, milimetra."

Luka Janežič: "Boril sem se do zadnjega centimetra, milimetra."
04.03.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Luka Janežič

Med 1. in 3. marcem je potekalo 35. dvoransko prvenstvo v Glasgowu, ki se je je udeležila tudi slovenska reprezentanca, ki je štela 8 članov, vodja reprezentance pa je bila Marija Šestak, ki je z nastopi naših atletov zelo zadovoljna.

V Glasgowu so tekmovali Luka Janežič (400 m), Anita Horvat (400 m), Maruša Mišmaš (1500 m), Tina Šutej (palica), Maja Mihalinec (60 m), Maruša Černjul (višina), Jakob Filip Demšar (60 m ovire) in Žan Rudolf (800 m).

Janežiču medalja ušla le za las

Trije atleti so prišli do finala: Luka Janežič, Maruša Černjul ter Maja Mihalinec. Najbolje se je odrezal Janežič, ki je osvojil 4. mesto, bronasta medalja mu je namreč le za las ušla. Janežič (46:15) se je za bronasto medaljo namreč boril vse do ciljne črte, za katero sta s Nizozemcem Tonyem Van Diepen (46:13) padla na tla, a je fotofinish kazal v korist slednjemu. Takole je zapisal na svojem Facebook profilu: "Bilo je blizu, zelo blizu.... Težko je povedati kaj pametnega, dal sem vse od sebe boril sem se do zadnjega centimetra, milimetra. Na koncu 4. mesto v Evropi!"

Maruša in Maja z osebnimi rekordi

Uspešni sta bili tudi Maruša Černjul, ki je osvojila 10. mesto in dosegla svoj osebni rekord, s skokom v višino (191 cm). Maja Mihalinec,ki se je vrnila po poškodbi, je dosegla 6. mesto v teku na 60 metrov s časom 7,21, kar je tudi njen osebni rekord.

V kvalifikacijah sta izpadla Jakob Filip Demšar in Žan Rudolf. Maruša Mišmaš in Tina Šutej sta bili blizu finala, dobro se je odrezala tudi Anita Horvat.

Nastop na EP je velik dosežek že sam po sebi. Četudi brez medalj, smo na slovenske atlete lahko ponosni, saj je pred njimi zagotovo svetla prihodnost.

Rezultati:

  • 4. mesto – Luka Janežič (400 m)
  • 6. mesto – Maja Mihalinec (60 m)
  • 10. mesto – Maruša Černjul (skok v višino)
  • 10. mesto – Maruša Mišmaš (1500 m)
  • 10. mesto – Tina Šutej (palica)
  • 12. mesto – Anita Horvat (400 m)
  • 24. mesto – Jakob Filip Demšar (60 m ovire)
  • 32. mesto – Žan Rudolf (800 m)

Čestitke vsem!

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ