Na štiri oči s Slavko Drobnič

Na štiri oči s Slavko Drobnič
27.03.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Simpatična Slavka je ponosna mamica štirih že odraslih otrok in navdušena tekačica, ki pravi, da jo tek bogati in izpopolnjuje.

OSEBNO
Si članica kakšnega športnega društva ali kluba? 
Ja, letos sem postala članica športnega kluba Nanos Podnanos.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati? 
Najljubših tekaških copat pravzaprav nimam, preizkušam oziroma uporabljam pa različne znamke - Asics, Brooks, On, Mizuno in tudi Adidas ter Saucony, nekaj jih je pa tudi že v pokoju.

Uporabljaš tekaško uro? 
Najprej sem začela uporabljat uro Garmin FR 110, ki mi jo je podarila prijateljica Irena, a kmalu se mi je strgal pašček in ni bila več  za uporabo. Nato sem dobila tekaško uro Garmin FR 410, ki sem jo podedovala od svojega dragega, a mi nikakor ne ustreza, ker ima ekran na dotik. No, sedaj se spogledujem s sebi primerno, novo in samo mojo, ki bo moja takoj, ko zberem dovolj evrčkov.

Tvoj obred pred tekom?
Spijem 2dcl vode, naredim dihalne vaje, pojem zajtrk, naredim še vaje za krepitev hrbtenice in popijem požirek ingverjeve vode, ki ogreje želodec.

Tvoji dosedanji tekaški dosežki:
Mojih tekaških dosežkov je kar nekaj. Naj izpostavim najprej leto 2013:
NTP (notranjski tekaški pokal) in 3. mesto absolutno med ženskami in 1. v kategoriji;
Ljubljanski maraton 21km svoj PB, s časom 1:38:50;  
Pa še leto 2014:
Formaraton v Tivoliju, ko sem prvič pretekla najdaljšo razdaljo (30 krogov oziroma 56km);
Grintovec (moj prvi gorski tek) s časom 2:28:07, na katerem mi je g. Tof podelil zlatega polža, za zadnjo žensko, ki je prišla na vrh še pod limitnim časom;
Ljubljanski maraton (42km), ki sem ga prvič odtekla z odličnim časom 3:39:47 brez kakršnih koli bolečin in res uživala v njem.

Kdaj in zakaj si se pričela ukvarjati s tekom?
Krose sem tekla že v osnovni šoli, a potem je sledil dolg premor in tako sem šele pri 40. letih spet poizkusila, z namenom, da s prijateljico odtečeva DM tek. No, malo pa sem začela teči tudi zaradi boljše prebave, krčnih žil, druženja in seveda boljšega počutja. Uspelo mi je.

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
V prvi vrsti je to dobro počutje in energija tekačev, ki se prenaša, drugo so dosežki in boj oz. tekmovanje s samim seboj ter premagovanje mej lastnega telesa.

Kaj ti je tek dal? 
Tek mi je  sigurno dal še več energije, kot je v resnici že imam, posredno pa me je tudi pripeljal do sedanje ljubezni in življenja, ki ga živim.

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ