Na štiri oči z Barbaro Resnik

Na štiri oči z Barbaro Resnik
26.04.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Barbara resnik je športnica poklicno in tudi zasebno, je namreč voditeljica tekaške skupine Urbani tekači v Kršem in Sevnici ter maserka. Sicer pa zelo rada teče zato, ker ji tek pomeni sprostitev in zadovoljstvo.

OSEBNO
Si članica kakšnega športnega društva ali kluba?

Sem predsednica ŠD Tekači KK (Krško, Sevnica), poznani smo tudi pod imenom Urbani tekači KK in delujemo v navezi s tekaškim trenerjem Urbanom Praprotnikom (Urbani tekači).
Sem pa tudi članica ekipe ASICS Frontrunner.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Asics Gel Cumulus 17

Uporabljaš tekaško uro?
Garmin 110hr

Tvoj obred pred tekom?
Vedno si že zavezane vezalke (mašno) na tekaških copatih »potisnem« pod vezalke. Tako se mi zagotovo nikoli ne odvežejo.

Tvoji dosedanji tekaški dosežki:
Zadnji dve leti mi je največji dosežek teči na tekmovanjih z mojimi vadečimi, jih spodbujati in motivirati.
Pohvalim pa se lahko s prvim mestom na Šihtanju-ultra (Planina nad Vrhniko 2015), z drugim in tretjim mestom na pokalu Dolenjskega lista (Gabrovka, Metlika 2014), drugo mesto na Zdolskem teku (2014). V pionirskih časih pa sem bila večkratna državna prvakinja na 1000m v krosu in na stezi. Zastopala sem tudi reprezentančne barve.

Kdaj in zakaj si se pričela ukvarjati s tekom?
S tekom sem se začela ukvarjati pri 10. letih zaradi povabila AK Sevnica na njihov trening. Kot deklica sem bila zaradi osebnega vabila na vadbo tako navdušena, da sem brez pomislekov ostala v klubu. Seveda je k temu pripomogla dobra družba sotekačic in zelo lepih rezultatov na državni ravni.

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
Všeč mi je neodvisnost in zavedanje, da se moraš za rezultat oz. za osebno zadovoljstvo potruditi sam. Vedno sem jaz tista od katere je odvisen moj čas in kako dobro je opravljen trening. Rada se prepustim teku v naravi, ko misli in morebitne skrbi odplavajo in pride toliko novih idej in energije v telo.

Kaj ti je tek dal?
Borbenost, samozavest in vztrajnost, tudi pri situacijah, ko morebiti nihče več ne verjame, da so moje ideje in cilji izvedljivi. Jaz vem, da so. Vse je odvisno od moje volje in želje po uresničitvi zadanega. :)

Kako potekajo tvoji treningi?
Trenutno treniram s svojo tekaško skupino, kar pomeni, da tečem in vodim tempo, ki je podrejen skupini. V skupini je tek tako zelo prijeten. Tečem 4-5x tedensko. Motivacija so moji vadeči, vedno grem z veseljem na tek, ker se zavedam, kako dober je občutek po končanem treningu. Glasbe ne poslušam.

Tečeš sama ali za to potrebuješ družbo?
Tečem v družbi svojih vadečih.

Katerih tekov ne boš nikoli pozabila?
Nikoli ne bom pozabila Ljubljanskega maratona, ko sem kot pionirka prva pritekla v cilj, vendar čas ni bil priznan, ker čipa nisem imela na nogi. Bila sem ob naslov državne prvakinje.

Se ob teku ukvarjaš še s kakšnim drugim športom?
Vodim funkcionalno vadbo, rada plavam in kolesarim. Sem strastna ljubiteljica slovenskih gora in v toplih mesecih rada hojo združim s tekom po hribih.

Kako pa skrbiš za prehrano?
Ne posvečam posebne pozornosti. Sem vegetarijanka.

Kakšne tekaške načrte, želje, imaš za v prihodnje?
Uspešno sodelovanje z Asics Frontrunnerji, navdušiti še več ljudi nad tekom in tekaškimi prireditvami. Najlepše je, ko nekdo, ki prej ni tekel, odteče dolžino za katero si v življenju ni prestavljal, da jo bo kdaj premagal. V takšnih trenutkih tudi mene prevzamejo čustva, ker sem lahko bila vsaj delček mozaika, motivator in tudi zgled, da je mogoče.

Kakšni pa so tvoji cilji v letošnjem letu?
Uspešen nastop na teku trojk z Asicsovo žensko ekipo, dober rezultat na Ljubljanskem maratonu in sanirati poškodbo ahilove tetive, ki me muči že nekaj mesecev. Lansko leto sem opustila tečaj plezanja, tako da upam, da mi bo uspelo letos.

Seveda želim v svoje društvo privabiti čim več navdušencev teka, gibanja in dobre družbe. So pa vsi moji vadeči zelo dobri ambasadorji našega društva in s svojim zgledom in pozitivno energijo kar sami poskrbijo za vedno večji odziv in obisk skupinskih treningov, tako teka kot funkcionalne vadbe. Srečna sem, da jih imam in da lahko delam nekaj, kar me veseli in hkrati predstavlja moj hobi.

Kaj še počneš poleg ukvarjanja s tekom? Imaš tudi kakšne druge hobije in kakšna je tvoja poklicna pot?
Moj hobi je masiranje in ta privilegij lahko koristijo tudi vadeči. Vse življenje se učimo in moja želja po znanju (v športu in človeškemu telesu - masaže) je vse večja. 

Značke: Na štiri oči, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ