Na štiri oči z Marušo Češnovar

Na štiri oči z Marušo Češnovar
16.01.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Maruša je zelo pozitivna osebe in prava borka, saj teče, kljub temu, da so ji v najstniški letih zdravniki rekli, da tega nikoli ne bo mogla početi. Tek ji namreč daje občutek svobode, jo napolni z neverjetno energijo in ji da dihati.

OSEBNO
Si članica kakšnega športnega društva ali kluba?
Sem članica Športno-humanitarnega društva Never give up in v največje veselje in ponos mi je, da sem del te družine.

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Saucony, Kinvara 4

Uporabljaš tekaško uro?
Zadnje pol leta tečem brez ure, na tekaških prireditvah pa uporabljam Garmin Forerunner 110.

Tvoj obred pred tekom?
Hm … nimam posebnega obreda.  

Tvoji dosedanji tekaški dosežki
Vsak cilj je poseben, saj sem vsakega prečkala s srcem, tako da bi težko izpostavila točno določenega. Mogoče mojih prvih 10km na Ljubljanskem maratonu 2012, ker sem po tem vedela, da sem na pravi poti, da je volja in srce dovolj močno, da dosežem več. Drugače pa sem tekačica s srcem in mi sam čas ne pomeni veliko, saj sem danes lahko hvaležna, da vse to počnem.

Kdaj in zakaj si se pričela ukvarjati s tekom?

Celo otroštvo sem bila športnica, a so mi pri petnajstih letih zdravniki dejali, da sem obsojena na krajše sprehode, in da se lahko od ostalih športnih dejavnosti poslovim. Vzrok za to je bila hrbtenica. V tem času sem seveda pridobivala na telesni teži, postajala senca same sebe, nasmeh je bil samo še zakrivanje resnice pred drugimi, ampak je prišel moj »klik « v glavi leta 2012 in sicer konec marca. V poznih večernih urah sem vstala, se preoblekla v trenirko, obula navadne superge in šla tečt, takrat zelo težkih 200m za katere sem potrebovala 10 minut. Potrebovala sem kisik, dušilo me je od vseh dogajanj, življenjskih padcev. Tisti večer sem postala tekačica, korak za korakom, in zato mi tek tudi predstavlja neko svobodo, življenjski »ventil

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ