Na strmi progi z 900 metrov višinske razlike Slovenca osvojila medalji

Na strmi progi z 900 metrov višinske razlike Slovenca osvojila medalji
23.01.2020 AVTOR: K. R

Z zahtevno progo so uspešno opravili tudi trije Slovenci.

V Italiji je potekal Pinzolo Vertical Up, tekaški preizkus, na katerem je na 2,5-kilometrski progi treba premagati kar 900 metrov višine. S progo so odlično opravili tudi trije Slovenci: Mojca Koligar je osvojila 1. mesto, Timotej Bečan tretje mesto ter David Vogrin 22. mesto.

Mojca je takole strnila svoje misli:

"...ko z globokim dihom grizeš v strmino, ko peče v stegnih, ko se sprašuješ o smotrnosti svojega početja in ko se ti zdi da je v 900 metrih vzpona 2,5 km = 25 km ...
....veš, da si na peklenskem vertikalu= Tulot Vertical Up Pinzolo, kjer moraš tehtno izbrati prav vsak korak. Borba s strmino, borba s podlago, borba s samim seboj in tudi s konkurenco te kljub težkim trenutkom žene vse do cilja. Meni je ta borba prinesla zmago, veliko osebno zadovoljstvo in potrditev, da sem močna v strmino. Sedaj pa s polnim zagonom naprej..."

Timotej pa je zapisal: "Pinzolo Vertical Up 3. mesto. Daleč najbolj strma tekma doslej, saj smo v zgolj 2,5 km premagali kar 900 višinskih metrov. Sipka snežna podlaga je bila le še pika na i za zagotovljeno mučenje po strmini navzgor"

Rezultati: TU.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ