Na tekmi Storžič Vertikal Kilometer je padel nov rekord

Na tekmi Storžič Vertikal Kilometer je padel nov rekord
01.10.2018 AVTOR: M.V., FOTO: Join.Run

Na zadnji septembrski dan so se ljubitelji strmin pomerili na že 7. Storžič vertikal kilometru. Z novim rekordom proge je zmagal Luka Kovačič.

Storžič vertikal kilometer je najbolj strm organiziran gorski tek v Sloveniji. Njegova proga na razdalji 2.3 km premaga točno 1000 m višinske razlike

Letos je imelo 54 tekmovalcev izjemno srečo tudi z jasnim vremenom in nizkimi temperaturami. Padel pa je tudi nov rekord proge – Luka Kovačič je 1000 višinskih metrih navkreber premagal v zgolj 31 minutah in 42 sekundah (prejšnji rekord 33' 33'' je bil v lasti organizatorja Nejca Kuharja).

Zmagovalec je za portal turni.si povedal: "Storžič je posebna tekma, saj gre za edini vertikal kilometer v Sloveniji. Že nekajkrat je bilo potrjeno, da se da progo premagati v hitrem ritmu, vendar nikoli ne bi rekel, da v takem času. V bistvu sem pravo tekaško sezono že zaključil, tako da je bila to le popestritev, ampak očitno mi je v tej sproščenosti uspelo sestaviti odličen nastop. Vesel sem rezultata, saj potrjuje, da sem še vedno na dobrem nivoju, zato sem optimističen pred pripravami na prihajajočo zimo.«"

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ