Nejc Kuhar zmagovalec na Dolomites Vertikal kilometer (video)

Nejc Kuhar zmagovalec na Dolomites Vertikal kilometer (video)
21.07.2012 AVTOR: Samo Kofol
Po lanskem 2. mestu se je letos presenetljivo zavihtel na sam vrh. Rekord proge zgrešil za pičlih 17 sekund.

Favorit tekme je bil vsekakor Killian, ki je zelo dobro štartal in si do polovice proge pritekel že skoraj minuto prednosti. V ozadju je takrat napadel Nejc in si kmalu uspel priteči občutno prednost, ki jo je nato tudi uspel zadržati do cilja pa čeprav sta se proti koncu tako Antonio kot Killian zelo približala. Nejc je zmagal s časom (33:33) in tako za več kot minuto izboljšal svoj lanski čas (35:05). Na drugem mestu in z zaostankom 19 sekund je skozi cilj pritekel kolumbijec Antonio Padua (33:52), na tretjem pa Kilian Jornet (34:03). Rekorder proge iz leta 2010 Urban Zemmer (33:16) je bil tokrat zaradi poškodbe odsoten.

Na progi v dolžini 2,1km in 1000m višinske razlike (!) je nastopilo okrog 250 tekmovalec in med tekmovalci, ki so morali priznati premoč Nejcu je bil tudi nedavni svetovni prvak v Vertikal kilometru španec Agusti Roc, ki je zasedel šele 8. mesto. Slovenci pa smo imeli v moški konkurenci še tri predstavnike med katerimi je bil odličen tudi Matjaž Mikloša in s časom (37:10) zasedel visoko 14. mesto.

Med ženskami je zmagala rekorderka proge Antonella Confortola (39:13), ki je tokrat progo premagala s časom (40:05) in premagala lansko zmagovalko SkyRace tekme Mireia Miro (41:45).

Nejc, ki je predvsem tekmovalni turni smučar v poletni ciklus priprav vključuje tudi različne tekme v gorskem teku in vertikal kilometru in se tako pripravlja na zimsko sezono. Premagati Killiana je vsekakor zelo dober pokazatelj pripravljenosti in odlična motivacija za trening.

Po tekmi je povedal: Odlično. Nisem si misli, da bom tako močan in premagal Killiana. Počutil sem sem zelo dobro in ko sem napadel ter mi ostali niso mogli sledili sem si mislil, da lahko zmagam. Proti koncu se mi je kolumbijec zelo hitro bližal a sem za zmago dal vse od sebe.

Kilian: Prišel sem direktno iz intenzivnih priprav in noge v drugem delu proge enostavno niso več zmogle. Štartal sem v dobrem ritmu dokler ni napadel Kuhar. Enostavno nisem mogel odgovoriti, v mislim pa sem imel tudi še nedeljsko tekmo. Sem zadovoljen.

Rezultati

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ