Pretekel bo 1500 kilometrov Alp

Pretekel bo 1500 kilometrov Alp
05.05.2012 AVTOR: Uroš Buh
Mladi Anglež se podaja na neprekinjeno pot čez Alpe.

Komaj 26-letni Stuart Walker iz angleškega Sheffielda se bo 12. maja podal na enkratno tekaško dogodivščino. Avanturo, pravzaprav, kjer ga bo pot vodila od Dunaja do Nice. Vmes pa Stuart ne bo tekel po cestah in urejenih poteh, temveč bo njegov teren alpsko gorovje. Zadal si je namreč preteči ta visokogorski masiv, ki ločuje srednjo in južno Evropo in se v dolžino vije okoli 1600km od Avstrije do juga Francije.

Dnevno bo pretekel približno 50+ kilometrov, vse potrebno pa bo nosil s seboj v nahrbtniku, ki bo tehtal okoli 10kg. Tekel bo povsem sam, pot pa ga bo vodila iz Dunaja po Avstriji, Nemčiji, Liechtensteinu, Švici in nazadnje v Francijo, kjer namerava po približno petintridesetih dneh priteči v Nico.  (kliknite za ogled trase)

Stuartovo tekaško avanturo pa seveda spremlja tudi dobrodelnost, saj bo vmes preko svoje spletne strani ves čas zbiral sredstva za angleško organizacijo Water for kids (WFK), kjer zbirajo denar za postavitev vodnjakov in urejanje vodnih zajetij v najrevnejših predelih Afrike. Z 10.000 angleškimi funti, kolikor si jih želi mladenič zbrati med svojim tekom po Alpah, bi lahko postavili in uredili deset takšnih zajetij, ki bi zagotavljala pitno vodo za okoli 10.000 ljudi.

Stuart bo za svoj podvig tekel v copatih New Balance 101, nov model minimalistične trail obutve tega ameriškega proizvajalca, nosil pa bo Injinji nogavice, ki so t.i. prstne nogavice. Za pot namerava porabiti štiri pare copat – en par bo imel obut, drugega bo nosil v nahrbtniku, na polovici poti pa mu bo brat prinesel druga dva para in bo naredil zamenjavo. Z vsakim parom torej kani preteči okoli 350km.

Več o njegovem podvigu si lahko preberete na njegovem blogu.

 

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ