Ratejeva četrta, Janežič peti na EP

Ratejeva četrta, Janežič peti na EP
12.08.2018 AVTOR: L. Z., Foto: AZS/Fb

Janežič je s tem ponovil dosežek, ki mu je uspel pred dvema letoma.

Slovenski rekorder Luka Janežič (Kladivar Celje) je na evropskem prvenstvu v atletiki v Berlinu v finalu teka na 400 zasedel peto mesto (45,43) in ponovil dosežek, ki mu je uspel na prejšnjem EP leta 2016 v Amsterdamu.

Na 400 m je zmagal Britanec Matthew Hudson Smith (44,78), srebro in bron sta osvojila belgijska dvojčka Kevin Borlee (45,13) in Jonathan Borlee (45,19).

Tekmovanje si je tokrat kot gledalec ogledal najboljši slovenski atlet vseh časov Primož Kozmus, ki je prav na olimpijskem stadionu v nemški prestolnici pred devetimi leti osvojil zlato medaljo v metu kladiva, poroča STA. Tokrat pa tako Janežiču kot tudi MartiniRatej, ki je bila na četrtem mestu v metu kopja 18 cm oddaljena od svojega prvega velikega članskega odličja, ni uspelo.

"Mislim, da sem kljub vsemu zelo pogumno nastopil, prvih 200 m sem tekel zelo lepo, na zadnjem prehodu v ciljno ravnino pa sem zgubil, prehitel me je Borlee in potem te napake nisem mogel več popraviti. Po taki sezoni smo dosegli maksimum, res pa je, da smo želeli medaljo. Je pa bila tokrat veliko boljša konkurenca kot na prejšnjem EP v Amsterdamu, zato je zame tokratni dosežek veliko vrednejši," je dejal Vodičan.

"Vse, kar lahko rečem, je to, da sem razočarana, 18 cm me je ločilo od medalje, ne morem verjeti, da sem to zapravila. Želja bila prevelika, ne vem, kaj se je dogajalo. Občutek je bil dober, a ni bilo pospeška v izmetu. Ko sem videla izide, je bila želja še večja. Mogoče bi morala v drugi met na vse ali nič in tvegati, pa sem se skušala umiriti za dobro tehniko v nadaljevanju, kar se ni izšlo," pa je bila razočarana slovenska rekorderka.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ