Rok Bratina dosegel 3. mesto na tekmi svetovne serije Skyrunning v Andori

Rok Bratina dosegel 3. mesto na tekmi svetovne serije Skyrunning v Andori
30.07.2019 AVTOR: K.R., foto: Facebook; Skyrace Comapedrosa

Rok Bratina ponovno navdušil na zahtevni tekmi svetovnega kova.

Bratina je tretje mesto na tej svetovni seriji gorskih tekov osvojil že drugič. Maja letos je namreč že na tekmi Sky race des Matheysins osvojil tretje mesto. Trasa tega teka je bila dolga 27 kilometrov, z 2000 m višinske razlike. Najvišja točka je bila 2349 m v francoskih Alpah.

Skyrace Comapedrosaje tekma s traso v dolžini 21 kilometrov, z 2280 m višinske razlike. Tekma je potekala v veličastnih gorah Andore in na vrhu dosegla najvišjo točko na 2.942 m. Začetek in cilj je bil v Arinsalu.

Rok je z izidom seveda zadovoljen. Takole je zapisal na svojem Facebook profilu:

»Delo je opravljeno. Nove stopničke na Skyrunning World Series. Po Skyrace des Matheysins stopničke še v Andorri na Skyrace Comapedrosa. Sezona poteka po načrtih. Osredotočen sem na Skyrunning, zato me druge tekme ne zanimajo. To sem izbral. To je moja pot in moja odločitev. To sem jaz. To je moja filozofija.«

Zametki Skyrunner tekov so se začeli leta 1992, ustanovitelj in predsednik pa je Italijan Marino Giacometti. Moto omenjene serije je: »Manj oblakov. Več neba«. Serija tekov The Skyrunner® World Series se je začela leta 2004. Letos je v programu Migu Run Skyrunner® World Series 16 tekem v 11 državah, vključno s SkyMaster tekmami.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ