Smučarski tekači okusili prvi sneg v Planici

Smučarski tekači okusili prvi sneg v Planici
17.12.2018 AVTOR: Uredništvo

V soboto 15. decembra so v Nordijskem centru Planica odprli sezono teka na smučeh. Živahno dogajanje je privabilo množico obiskovalcev, ki so smeli odteči tudi v planiško podzemlje.

Stadion Nordijskega centra Planica je bil pripravljen z umetno snežno podlago in čez dan so se na njem brezplačno preizkusili številni tekači in tekačice na smučeh, med katerimi ni manjkalo tudi najmlajših. Prav posebno doživetje je bila povezava tekaškega kroga s podzemljem nordijskega centra, ki je bilo »zasneženo« kar v treh kleteh. Organizatorji v Planici so se potrudili in progo za klasiko potegnili tudi v podzemlju.

Občutek smučarskega teka v kleteh z visokimi stropi in nekoliko bolj prijetno temeperaturo kot na prostem, je odličen. Prehodi med kletmi seveda ponujajo tudi kakšen hiter spust in na koncu dvorane ponovno zložen klanec. Če ne drugega, je bila že ta izkušnja vredna obiska tako imenovanega »Ski openinga«. Sicer je smučarski tek v planiškem »snežnem tunelu« na 600 metrih proge mogoč od maja do novembra.

Ob bučni glasbi DJ Anzheta si je bilo mogoče sposoditi več vrst smuči različnih proizvajalcev in preizkustiti celo različne maže. Na trasi je bilo tudi nekaj inštruktorjev, ki so brezplačno popravljali tehniko in delili druge nasvete, otroci pa so se preizkušali v igrah na snegu in skakali na majhni skakalnici.

Dolina pod Poncami ob primerni količini snega ponuja 40 kilometrov urejenih tekaških prog med 800 in 1100 metri nadmorske višine, ki praviloma obratujejo od decembra do marca.


Tek v podzemlju

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ