Tekači in pohodniki zavzeli Bled: 7. Ruthin tek je zaznamovalo dobro vzdušje

Tekači in pohodniki zavzeli Bled: 7. Ruthin tek je zaznamovalo dobro vzdušje
27.02.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook: Join Run (Miha Rekar)

Minuli vikend je Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organiziralo 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera.

Ruthin tek je letos potekal 7. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor je bil pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer so se vsi udeleženci lahko tudi prijavili. Teka se je udeležilo več kot 1000 tekačev, tek pa je potekal po sprehajalni stezi okoli Blejskega jezera.

8-urni nočni tek

Letošnja novost je bil 8-urni nočni tek, ki je bil tekmovalne narave. Zmagal je Jure Kocjančič, ki je v 7-ih urah in 14-minutah pretekel 13 krogov. Prav tako 13 krogov je pretekel tudi Miha Jerič, s časom 7:37:52, tretje mesto pa je osvojil Boštjan Schönlieb, ki je v 7-ih urah in 27-ih minutah pretekel 12 krogov.

Ostali rezultati: TU.

Humanitarni tek v spomin na Ruth Podgornik Reš

Ultramaratonka Ruth Podgornik Reš je bila ženska z velikim srcem, ki je bila s svojimi aktivnosti bila marsikomu vzor na vseh področjih. Spomin na Ruth v društvu Never Give Up prav zato ohranjajo z njej najljubšo disciplino - tekom. Ideja dogodka je bila, da dogodek poteka 48 ur, zato se ga je lahko udeležil prav vsak – s poljubno razdaljo, počasi ali hitro, na način, ki je udeležencu pač najbolj ustrezal. Društvo Never Give up je s tekom pomagalo posameznikom in družinam v stiski.


Organizator je na svojem Facebook profilu zapisal:

"7. Ruthin tek je za nami. Na FB smo prebrali ogromno pozitivnih mnenj, zahval, osebnih dosežkov. Res nam dajejo energije za naslednje leto."

Fotogalerija:


Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ