Timotej Bečan osmi na tekmi svetovnega pokala

Timotej Bečan osmi na tekmi svetovnega pokala
27.05.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Timotej Bečan

Timotej kljub neprijetnim okoliščinam osmi na uvodni tekmi svetovnega pokala.

Timotej Bečan se je kot edini Slovenec udeležil uvodne tekme 21. niza svetovnega pokala v gorskih tekih na Maxi race France v Annecyu. 16-kilometrska proga je imela 1000 metrov višinske razlike, Timotej pa jo je opisal kot »eno izmed najtežjih prog doslej«.

Bečan s rezultatom zadovoljen, ne pa tudi z organizacijo

Timotej je na svojem Facebook profilu objavil dolg zapis, kjer je povedal, da je z uvrstitvijo sicer zadovoljen, potožil pa je glede organizacije tekme in nastanitve, saj je imel kar nekaj težav tako s prevozi, kot z namestitvijo ter z osnovnimi stvarmi, kot so denimo sponke za startno številko.

V tujini uspešni tudi drugi gorski tekači

Slovenski gorski tekači žanjejo uspehe tudi po tujini. Naj omenimo še dva uspeha slovenskih tekačev. Ajda Radinja je na Madeira Island Ultra Traíl v aprilu dosegla tretje mesto na ultra razdalji (85 km). Tekma sodi v svetovni niz največjih ultra trail preizkušenj UTWT. Gorski tekač Rok Bratina pa se je udeležil Sky race des Matheysins, kjer je na 27-kilometrski progi (+-2000 metrov) pritekel tretje mesto. Tekma je sicer sodila v svetovni niz Sky runner World Series. Simon Strnad se je udeležil veteranskega evropskega prvenstva v gorskih tekih na Češkem, kjer je v svoji kategoriji osvojil tretje mesto. Čestitke!

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ