Tradicija se nadaljuje - Nočna 10ka

Tradicija se nadaljuje - Nočna 10ka
11.05.2023 AVTOR: Sporočilo za javnost, foto: Vid Ponikvar, SPORTIDA

Pred vrati je tradicionalna tekaška prireditev na Bledu v organizaciji Društva Vitezi dobrega teka - 17. nočna 10ka 2023, ki bo v soboto, 13. maja 2023.

Na Bledu že tradicionalno Vitezi dobrega teka organizirajo nočni tek okoli Blejskega jezera. Rekreativci in tekači (prijavljenih je več kot 1.500) se bodo pomerili na 10-kilometrski preizkušnji (krog in pol) na lepo urejenih poteh po nabrežju jezera.

Za začetnike in slabše pripravljene bo na voljo dobrodelni in brezplačni Ozara rekreativni tek (1,2 km), z otroškim tekom na 400 in 800 m pa bo poskrbljeno tudi za najmlajše. Ice Power otroški tek je brezplačen, vsi udeleženci dobijo majico in kremšnito.

Prireditev se bo začela že v popoldanskih urah, ko bosta na voljo pestra gostinska ponudba in zabavni program z znano glasbeno skupino. Ob 20h bo start otroškega teka, uro pred tem rekreativni dobrodelni Ozara tek, vrhunec večera pa bo ob 21h, ko se iz štarta v centru Bleda pod občino na krožno pot podajo tekači na 10 km.

Glasno navijanje in živa glasba bosta spremljala tekače od starta v centru Bleda do cilja, kjer jih čaka nočno presenečenje. Organizatorji bodo nagradili vse tekmovalce Nočne 10ke, obiskovalcem pa ponudili bogato izbiro na predstavitvenih stojnicah in okušanje lokalnih kulinaričnih specialitet.

Koristne informacije pred startom si oglejte na spletni strani Nočna 10ka.

Vsak tekač prejme darilno vrečko, kremšnito, unikatno medaljo in še cel kup presenečenj! Za zmagovalce bo na voljo bogat nagradni sklad. Na Nočni 10ki pred štirimi leti je bil postavljen prvi državni rekord na 10 kilometrov v Sloveniji, na kar smo še posebej ponosni. Prva rekorderja sta bila Neja Kršinar in Mitja Krevs. Proga na Bledu je hitra in z rekordom 30.21 (primož Kobe, 2012) ena hitrejših 10-kilometrskih v državi.

Nočna 10ka je tudi dobrodelna, saj bo od vsake startnine namenila 2€ (skupaj 3000€) v sklad za druptvo Ozara Slovenija, ki je nacionalno združenje za ljudi s težavami v duševnem zdravju.

Že od leta 2018 pa je prireditev zavezana filozofiji zero-waste. Vso plastiko (lončki, pribori, pladnji, posodice, vrečke..) smo zamenjali z biorazgradljivimi materiali, tudi ostale frakcije pa striktno zbiramo, ločujemo in v sodelovanju z Infrastrukturo Bled tudi ustrezno in hitro pospravimo. Tekače osveščamo o nujnosti javnega prevoza in trajnostnih oblikah trasnporta, zagotavljamo pa tudi dovolj parkirnih mest in avtobusne prevoze na prizorišče. Organizatorji za prevoze in uradna vozila uporabljamo električna vozila.

Prireditev so podprli: Coca-Cola Slovenija, Občina Bled, Slovenska turistična organizacija, Hoka, Ice Power, Conditus, Hervis Slovenija, Vzajemna in Veslaškega kluba Bled.

Vitezi Dobrega Teka vas vabijo v svojo družbo!

www.nocna10ka.net

Značke: Tek
Ključne besede:
nočna 10ka
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ