Tek je cenejši od dohtarja: hvalnica teku

Tek je cenejši od dohtarja: hvalnica teku

Redna cena:
21,90 €
Naročniki revij:
17,00 €
Akcija -30%
15,33 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Artikla trenutno ni na zalogi.

Chas Newkey-Burden si je od nekdaj želel napisati knjigo o teku, čeprav zase pravi, da ni kaj prida tekač. A enostavno se po teku vsakič počuti tako zelo dobro, bolje kot prej, in to tako fizično kot, predvsem, psihično. Zato ne preseneča, da si je za eno ključnih izhodišč v knjigi izbral prav trditev, da je tek cenejši od terapije. Tiste prave – psihoterapije. V knjigo se bralec spusti po hitrem toboganu šestindvajsetih razlogov za tek, ki jih britanski avtor namesto uvoda servira kot sinonim za šestindvajset maratonskih milj.

Knjiga je opremljena z domiselnimi ilustracijami tekačev, tekaške opreme ipd., obenem pa literarno vsebino razbijajo tudi nadvse humorni ilustrativni zapisi sloganov in vzklikov gledalcev, ki navadno navijajo ob maratonski trasi – npr. Moj oči je hitrejši od tvojega. Zlasti v teh podrobnostih, kot pravzaprav skozi celotno knjigo Tek je cenejši od dohtarja, se kaže avtorjev pronicljivi in značilno britanski humor, zgodba pa se ves čas spretno nadgrajuje: od njegovih lastnih tekaških izkušenj pa vse do splošnih dejstev o teku, maratonu, nepisanih tekaških pravilih in zanimivih dovtipih o tekaških navadah. Beremo lahko denimo o kratki zgodovini londonskega maratona, hkrati pa izvemo vse o tistih sotrpinih, ki nam gredo na startu tekaških tekmovanj prikrito na živce, npr. tipu z naglavno rutko ali pa škropilcu, ki mora zagaziti v vsako lužo na trasi in poškropiti vse okoli sebe. Avtor se loti tudi tekaških mitov, npr. o koristnosti raztezanja, kofeinski dehidraciji, basanju z ogljikovimi hidrati, hkrati pa suvereno vključuje znanstvene izsledke najnovejših relevantnih raziskav na temo teka.

CHAS NEWKEY-BURDEN je navdušen tekač, ki je nastopil na več kot stotih tekaških tekmovanjih v različnih državah, vse od mestnih tekov, polmaratonov in maratonov. Kot pisec redno objavlja v časnikih Guardian, FourFourTwo, Shortlist in Attitude, prav tako pa je izdal že več biografij o slavnih zvezdnikih – od Amy Winehouse, Adele, Michaela Jacksona in drugih.


Avtor: Chas Newkey-Burden
Naslov: Tek je cenejši od dohtarja : Hvalnica teku
Naslov izvirnika: Running: cheaper than therapy. A celebration of running
Copyright © Chas Newkey-Burden, 2017. All rights reserved.
Ilustracije: Ana Roa Szwarcberg, aroastock.com
Copyright © za Slovenijo Aktivni mediji, d.o.o., 2018
Prevod: Janez Moder
Založba: Aktivni mediji, d.o.o.
Uredil: Uroš Buh
Jezikovni pregled: Rok Dovjak
Oblikovanje in prelom: Marko Jelovšek
Tisk: Primus, d.o.o.
Naklada: 500 izvodov
Cena: 21,90
Vezava: trda
Obseg: 200 strani
Dimenzija: 20,5 cm višina x 13,5 cm širina

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ