Tvegati lastno kožo

Tvegati lastno kožo

Nassim Nicholas Taleb je enaindvajset let delal pri poslu, kjer je imel nenehno opraviti s tveganjem, šele potem je začel raziskovati filozofska, matematična in (predvsem) praktična vprašanja o verjetnosti. Čeprav se večino časa predaja lagodnemu življenju in meditativno poseda po kavarnah po vsem planetu, je trenutno profesor na Newyorški univerzi, vendar za svoje raziskave plačuje iz lastnega žepa.
Redna cena
24,90 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:
Izberi darilo

Pri nakupu knjige vam podarimo eno od knjig Na dolge proge ali Tekaški dnevnik čisto navadne gospodinje brezplačno.

Avtor mednarodne knjižne uspešnice Črni labod

»Tveganje lastne kože je najboljši filter blefiranja in motor evolucije. Ne menite se za to, kaj ljudje govorijo, temveč le za to, kaj počno, in pa koliko so se pri tem pripravljeni izpostaviti.«

Navadni državljani, obrtniki, policisti, ribiči, politični aktivisti in podjetniki sprejemajo tveganje. Politični strategi, člani vodstva korporacij, mnogi univerzitetni profesorji, bančniki in večina novinarjev pa ga ne. Gre za to, da lahko kaj izgubimo in da delimo tveganje z drugimi. Nassim Nicholas Taleb nam predoči, da se tveganje lastne kože tiče vseh vidikov našega življenja.

V svojem neponovljivem slogu obdela vse od velikana Anteja in Hamurabija do Donalda Trumpa, od etike do prodajanja rabljenih avtomobilov, in vzpostavi edinstveno ogrodje za razumevanje te zamisli. Nekaj njegovih zgoščenih misli:

Če si želimo socialne pravičnosti, se moramo osredotočiti na simetrijo in tveganje.

Svet vodijo manjšine, ne večina.

Tudi intelektualec je lahko bebec.

Pazite se zapletenih rešitev (za katere je bil nekdo plačan, da je do njih prišel).

Tako kot se je zgodilo z izidom Črnega laboda med finančno krizo leta 2007, tudi Tvegati lastno kožo prihaja ravno o pravem času, da postavi pod vprašaj naša zakoreninjena prepričanja o tveganju, izkupičku, politiki, veri in poslovanju – in nas pripravi do tega, da na novo razmislimo o vsem, za kar smo bili prepričani, da nam je jasno.


Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
520 g
385 strani


"Zelo pomembno je, da si nekaj časa v mladosti z nekom delite sobo ali stanovanje. Tako se naučiš deliti in spoštovati osebni prostor. Obenem se boriš, prepiraš, osvajaš prostor. A se naučiš biti dober sostanovalec. Mislim, da tako delujeta Švica in Belgija. Lahko pa si le dober sosed. In takih primerov je vsaj v Evropi veliko."

Avtorjev govor o knjigi Tvegati lastno kožo na Googlu:

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ